2012. ápr 12.

Massa: Remélem már péntektől kezdve egy normális nagydíjam lesz

írta: FormaNet
Massa: Remélem már péntektől kezdve egy normális nagydíjam lesz

Felipe Massa szerdán ejtette meg szokásos versenyhétvége előtti blogbejegyzését, melyből kiderül, hogy a brazil hétfőn érkezett meg Kínába, két napot feleségével és kisfiával töltött, a hét második felében pedig megkezdte a felkészülést a szezon harmadik versenyére. Massa reméli, hogy már a szabadedzésektől kezdve problémamentes hétvégéje lesz, bár csapattársához hasonlóan ő sem számít jelentős teljesítménybeli előrelépésre.
 
 
Felipe Massa blogja:
 
"Kína nagy ország, de még ennél is nagyobb a kínaiak lelkesedése a Formula-1 iránt. Azt kell mondjam, nehéz még egy olyan helyet találni a sok közül, melyeken a szezon során járunk, ahol ennél nagyobb lenne a rajongók szenvedélye. Talán csak Olaszországban és Brazíliában hasonló ehhez. Két nappal ezelőtt érkeztem Sanghajba, és olyan sok ember várt rám a repülőtéren, és ajándékokat hoztak nekem a Felipinhónak. A szálloda előtt is mindig várnak, akár esőben, mint például tegnap este akár napsütésben. Kedvelem ezt a lelkesedést, ami energiával tölt fel és nagyon sokat ad nekem. A város is rendkívül energikus: hatalmas, kaotikus, vagy nevezzük, aminek akarjuk, azt biztos, hogy tele van élettel, kicsit hasonlít Sao Paulóhoz. Az biztos, hogy mi brazilok különbözünk a kínaiaktól, de nem kérdés, hogy a két város nayon hasonló.”
 
"Sok a teendőnk, és nagyon élveztem az elmúlt két pihentető napot Raffaelával és Felipinhóval, akik most először vannak Kínában. Délután megkezdtem a promóciós feladatokat a Ferrarinál, és partnereinknél. A következő néhány napban sok ilyen feladat lesz, ami teljesen normális egy versenyhétvégén, ami egy olyan gyorsan fejlődő országban zajlik, mint például Kína, és igazából ez egy újabb dolog, amiben hasonlít Brazíliára.”
 
"Holnap délután kezdődnek a szokásos megbeszélések a mérnökökkel, és a felkészülés a versenyre. Nagyon remélem, hogy már péntektől kezdve egy gond nélküli, normális nagydíjam lesz: Ez alapvető fontosságú egy jó eredmény eléréséhez. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű már csak azért sem, mert nem hinném, hogy számíthatunk jelentősebb új elemekre, legalábbis rövidtávon. Abból kell mindent kihoznunk, amink van, mint ahogy ezt Fernando tette Ausztráliában és Malajziában.”
 
"Múlt héten Maranellóban szimulátoron dolgoztam, hogy a következő két versenyre amennyire csak lehetséges felkészüljek, és alaposan megvizsgáltunk minden részletet, ami nem működött megfelelően Melbourne-ben és Sepangban azért, hogy javítsunk és felkészüljünk Kínára és Bahreinre.”

 
"Ez egy bonyolult időszak számomra, ami nem mehet így tovább. Tudom, hogy sok kritikát kapok, de már megszoktam, és nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi megtörtént. Úgy érzem, hogy a csapat hisz bennem, és ez az ami számít. Miután a múltban már sokszor megtapasztaltam, jól tudom, hogy egy nagyon kis dolog elég ahhoz, hogy a negatív dolgok pozitívra forduljanak. Tavaly hatodik helyen végeztem Kínában, de a verseny utolsó szakaszában küzdöttem a kemény keverékekkel, és nem volt meg az a tempóm, ami a lágy gumikon. Ez kissé csalódáskeltő volt, mert ha jól emlékszem a 43. körben még a második voltam. Sanghajban eddig kétszer álltam dobogón: 2007-ben a harmadik fokán, 2008-ban pedig a másodikon. Kedvelem a pályát: sok különböző típusú kanyarja van, és van egy hosszú egyenes, ahol még a DRS előtti korszakban is lehetett előzni. Persze idén egy kicsit szenvedni fogunk, különösen a végsebesség tekintetében, így nem lesz könnyű dolgunk. De nem minden esetben a leggyorsabb nyeri meg a versenyt.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

blog ferrari f1 formula 1 kínai nagydíj felipe massa