2012. máj 19.

A McLaren Monacóban tovább javítaná győzelmi rekordját

írta: FormaNet
A McLaren Monacóban tovább javítaná győzelmi rekordját

A McLaren Mercedes elszántan, nagyratörő célokkal és nem mellesleg jó esélyekkel  készül a Monacói Nagydíjra, hiszen a legendás utcai aszfaltcsík futamgyőzelmi statisztikáját magasan a wokingiak vezetik. Jenson Button tavaly lecsúszott a végső diadalról, így most szeretné mindezt bepótolni, és feliratkozni a McLaren monacói győzteseinek listájára.


 
Jenson Button 2009-ben a Brawn GP versenyzőjeként megnyerte a Monacói Nagydíjat, és tavaly a második helyről rajtolva ismét jó eséllyel pályázott a végső győzelemre, de a 72. körben történt megszakítás után már nem volt lehetősége a szünetben friss abroncsokra váltó Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót befogni, így harmadik helyen szelte át a célvonalat.
 
Jenson Button: A 2009-es monacói futamgyőzelmem, mai napig az egyik kedvenc Formula-1-es győzelmem. Monte-Carlo egy olyan hely, ahol minden pilóta szeretne nyerni, és megnyugtató tudni, hogy már meghódítottad a motorsport egyik legkeményebb versenypályáját. A Monacói Nagydíjat megnyerni mindig igazán különleges dolog. Emlékszem tavaly fantasztikus autóm volt, és tényleg éreztem, hogy harcba szállhatok a győzelemért. Rajtunk kívül álló okok miatt végül elúszott a lehetőség, ezért kicsit most úgy térek vissza Monacóba, hogy van egy befejezetlen ügyem. Szeretnék győzni a Vodafone McLaren Mercedesszel, amely nagy múlttal rendelkezik Monaco történelmében, és szeretném, ha az én nevem is felkerülne a McLaren monacói győzteseinek listájára.  Ebben az évben első alkalommal a Pirelli szuperlágy keverékeit kapjuk – ami érdekes lehet. És bár az autónknak nem különösen fekszenek a szűkebb utcai pályák, mint például Monaco, ettől függetlenül optimistán várom, hogy felülkerekedjünk az egyensúly problémákon, amik az elmúlt két versenyemre hatással voltak. Fantasztikus hétvége lesz.
 
 
A Formula-1 történelmének eddigi 58 Monacói nagydíjából 15 futamgyőzelmet a McLaren szerzett, amivel a csapat magasan rekorder az utcai pálya statisztikájában, ahol a második helyen álló Ferrari csak fele annyit, nyolc győzelmet számlál. Martin Whitmarsh csapatfőnök természetesen nagyon büszke erre az eredményre, és tudja, hogy pilótái most is elszántan küzdenek majd azért, hogy tovább javítsák ezt a remek statisztikát.
 
Martin Whitmarsh, csapatfőnök: Mérhetetlen büszkeséggel tölt el, hogy csapatunk tartja a rekordot Monte-Carlóban. Bármely más csapatnál többször nyertük már meg a Monacói Nagydíjat, amely mindannyiunk számára hihetetlenül különleges, és szerves része a Formula-1 arculatának. Sok szempontból egyedülálló verseny – egyedi igényeket támaszt mind a versenyzővel, mind az autóval, mind pedig a csapatokkal szemben. Ennek tükrében egy monacói győzelmet minden más helyszínen szerzett győzelemnél különlegesebbnek tartanak. Mindkét pilótánk elszántan érkezik majd meg a paddockba: Jenson azért, mert 2011-ben egy olyan győzelmet veszített el, melyet úgy érzett, hogy megérdemelt volna. Lewis pedig azért, mert eddig remekül versenyzik ebben a szezonban, és kedvenc versenypályáján nyerni hatalmas jutalom lenne számára azért a sebességért és elkötelezettségért amit idén mutat. Az egész Vodafone McLaren Mercedes csapat elszántan utazik Dél-Franciaországba, hogy egy hibátlan hétvégénk legyen, és megmutassuk teljes potenciálunkat.  Semmi kétség  afelől, hogy csapatunkban nagyon erős ez az érzés, és egy monacói győzelem tökéletes lökést adna eddigi erőfeszítéseinknek.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

 

Szólj hozzá