2012. máj 19.

Kiss Pál Tamás a McLaren főhadiszállásán készül!

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a McLaren főhadiszállásán készül!

Az OXXO Energy Drink versenyzője Angliában, egy Forma1-es szimulátorban gyakorolja  monacói pályát.

 
 
Május 26-27-én Monacóba érkezik a GP3 sorozat, mely a Forma1 betétfutamaként szerepel.
Az OXXO Energy Drink támogatott versenyzője, Kiss Pál Tamás jelenleg Angliában, a McLaren főhadiszállásán, egy valódi Forma1-es szimulátorban gyakorolja a monacói pályát belga csapattársával együtt.

Tamás elmondta, hogy a szimulátor a McLaren második legkomolyabb szimulátora, az egyes számúba csak a két Forma1-es pilóta ülhet be, egy teljesen külön,zárt helységben van, és még Tamás sem láthatja.

Az a szimulátor, amelyikben Tamásék gyakorolnak, hasonlóan komoly szerkezet, és természetesen hasonlóan elérhetetlen egy átlagember számára, mint az egyes számú. Tamás elmondta, hogy a szimulátor tökéletesen adja vissza a valódi élményeket, behatásokat, olyan érzés benne ülni, mintha élőben vezetne a pályán. Ugyanúgy lehet érezni benne a gyorsulást, a különböző erőket, a féktávokon a lassulást, és még a kanyarban is tökéletes a szimuláció, hiszen  a bukósisakot annak megfelelően nyomja a gép különböző irányokba, hogy milyen erőhatások érnék valódi körülmények között a pilótát...
 
Azt gondolom, egy ilyen szimulátort vezetni sokunk álma, de Tamás nem a szórakozás miatt van ott, hanem hogy tanulja, gyakorolja a Monacói pályát, ahol eddig még nem versenyzett, és készüljön a jövő heti versenyre.
 
De hogy ő is adjon valamit a McLarennek, sokat segít a szimulátor fejlesztésében, hiszen csak vérbeli pilóták tudják elmondani a kezelő mérnököknek, hogy mi az, ami élethű a szerkezeten, és mit nem ad vissza tökéletesen a gép. Tamásnak ebben jó érzéke van, a mérnökök legutóbb már megtapasztalták ezt (amikor Tamás a GP3 Silverstone-i tesztje után volt náluk), így örülnek neki, ha az OXXO Energy Drink pilótája vezet náluk.

 

OXXO Energy Drink - Sárosi Brúnó, sajtófőnök

.

 

 

Szólj hozzá

mclaren monaco szimulátor gp3 kiss pál tamás