2012. máj 20.

F1 bennfentes - Daniel Ricciardo

írta: FormaNet
F1 bennfentes - Daniel Ricciardo

A tavalyi F1 fantázia után idén a Formula-1 hivatalos weboldala új interjúsorozatba kezdett, melyben a versenyzők személyes kérdéseket kapnak. Ezúttal a Toro Rosso ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo került célkeresztbe.

 
 
Mi az ami ébren tart éjszakánként?
 
Daniel Ricciardo: Nagyon könnyen izgalomba jövök, ezért úgy gondolom, sok olyan dolog, amit csinálni szeretnék, például barátaimmal karácsonyozni, vagy pár nap szabadnapot kivenni, meg ilyesmi. És néha ezek elkísérnek az álmaiba is…vagy alváshiányt okoznak! (Nevet)
 
Ha egy dolgot száműzhetnél az életedből, mi lenne az?
 
DR: Azt kell mondjam, nagyon boldog vagyok, és nincs semmi olyan, amiről igazán azt érezném, hogy megérdemelné, ha száműzném.
 
Mi volt a legértékesebb leckéd az életben?
 
DR: 14 éves lehettem, amikor egy gokart versenyen a második helyen álltam, és azt mondtam magamnak, hogy na, majd az utolsó körben támadok. Az egyik kanyarban akartam átvenni a vezetést, de az előttem haladó kivédte a támadást, és meg is nyerte a versenyt. Szóval aznap úgy tértem haza, hogy nem kell örökké várni arra, hogy megtegyél egy-egy lépést.
 
Mi az amit csodálsz?
 
DR: Azokat, akik követik az álmaikat, és azt, amit szeretnének. Nem csak a sportban, hanem bármiben.
 
Ha fiatalkori önmagadnak tanácsot adhatnál, mi lenne az?
 
DR: Azt mondanám, hogy bármit teszel győződ meg róla, hogy élvezettel csinálod, megvan a szakmai színvonalad, és természetesen a fegyelem. Mert ha valamit nem élvezettel csinálsz, az előbb utóbb megmutatkozik a teljesítményben is.
 
Ha a szezon után véget érne versenyzői karriered, mihez kezdenél az életben?
 
DR: Szeretnék a versenyzésnél maradni, és keresnék egy másik bajnokságot. De ha a versenyzést teljesen be kéne fejeznem, fogalmam sincs, mit csinálnék. Talán elkezdenék egy másféle sportot, de félek, ahhoz már túl idős vagyok, hogy igazán profi szintre jussak. Azt nem hiszem, hogy elkezdenék tanulni valamit, mert ez  olyan valami, amit élveznék.
 
Milyen állat tükrözi leginkább a személyiségedet?

DR: Méhészborz. Nagyon agresszív állat, és persze nagyon aranyos ... (nevet)
 
Mi fontosabb a győzelemnél az életben?
 
DR: A boldogság. Ez a kulcs mindenhez.
 
Mire költenéd utolsó egy dollárodat?
 
DR: Csokoládéra. De manapság már nem kapnék egy dollárból túl sokat, úgyhogy ez pont az a mennyiség, ami után még nem törne össze a mérleg!
 
Mi a legnagyobb gyengeséged?
 
DR: Néha túl kedves vagyok. Az életben ez nem gyengeség, a pályán viszont igen. De felül tudok kerekedni rajta. És még egy másik... túl szexi? (Nevet)
 
Kedvenc illatod?
 
DR: Szeretem a vanília illatát.
 
Milyen étel jelenti a tökéletes kényelmet számodra?
 
DR: Nyilvánvalóan a csokoládé és fagylalt.
 
Mi az első dolgod, amikor hazaérsz egy verseny után?
 
DR: A bőröndömet ledobom a földre, és egyenesen a hűtőhöz megyek valami ennivalóért. Aztán leülök a kanapéra és tévézek.
 
Mitől félsz?
 
DR: A cápáktól és a kígyóktól.
 
Milyen az otthon íze?
 
DR: Napsütés, friss levegő, és az óceán illata. Öt percre lakom az óceántól, és minden alkalommal élvezettel szippantom be az óceáni levegőt.
 
Ha életed végéig egy helyen kellene maradnod, az hol lenne?
 
DR: Otthon.  Ausztráliában.
 
 
Még több F1 bennfentes:

 

FormaqNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 toro rosso daniel ricciardo f1 bennfentes