2012. máj 25.

Kiss Pál Tamás szárnyal Monacóban, 3. lett az időmérőn

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás szárnyal Monacóban, 3. lett az időmérőn

Kiss Pál Tamás ihletett formában vezetett péntek kora reggel, a GP3 történetének első monacói időmérő edzésén, és egy bámulatosan összerakott utolsó körrel a szenzációs 3. helyet kaparintotta meg magának, így a 12 óra 30 perckor következő első futamot ebből a pozícióból kezdheti majd meg – egyértelmű dobogós esélyekkel.

 
 
A magyar pilóta most jár először Monacóban és ez a legelső alkalom, amikor egy klasszikus utcai pályán versenyez, de szemlátomást hamar hozzászokott a falak közelségéhez, hiszen GP3-as pályafutása eddigi legjobb rajthelyét megszerezve a 3. helyen végzett a monacói időmérőn.
 
Minden versenyző álma, hogy egy nap Monacóban versenyezzen, és mindenki ezen a pályán szeretne igazán nagyot domborítani azok közül, akiknek ez az álom megadatik. Kiss Pál Tamásnak ma ez sikerült, ami azért is nagyon örömteli, mert a szűk utcai pályán szinte lehetetlen előzni, így a jó rajthely itt a versenyeken aranyat érhet. A magyar pilóta péntek reggel valósággal szárnyalt a pályán Monacóban, utána pedig madarat lehetett volna vele fogatni a depóban, annyira örült a jól sikerült körének.
 
"Ez fantasztikus, nagyon boldog vagyok” – tört ki az öröm Tamásból a monacói időmérő után.
"Az év elején az volt a fő célom, hogy a kvalifikációs teljesítményemen javítsak, erre most itt vagyok Monacóban, és az első futamot a 3. helyről kezdhetem majd meg, ennél jobbat elképzelni sem tudtam volna magamnak. Már maga az érzés is csodálatos, hogy itt vezethetek, és már tegnap is nagyon bejött a monacói feeling, hát még ma ezek után!” – tette hozzá jókedvűen az Atech CRS GP pilótája, aki igazi versenyzőként azonban még ezzel az eredménnyel sem volt maradéktalanul elégedett.
 
"Az uszodánál megcsúsztam egy kicsit a kanyar bejáratánál, így ott egyértelműen veszítettem egy kis időt, és ha ez nincs, akkor úgy gondolom, hogy akár a pole pozíció is meg lehetett volna, hiszen csupán egy tizedmásodperccel maradtam el a leggyorsabbtól. Keseregni persze most nem fogok emiatt, örülök a 3. helynek, és mindent megteszek majd, hogy a futamon is hasonlóan jól szerepeljek. Előzni szinte lehetetlen ezen a pályán, úgyhogy nagyon fontos lesz jól elkapni a rajtot és megtartani a pozíciómat, vagy akár még előrébb is lépni egy picit. Ezen leszek!” – mondta el végül Kiss Pál Tamás, mielőtt sietve a monacói interjúszoba felé vette az irányt, merthogy az időmérő 3. helyezettjeként ott volt jelenése. Reméljük, nem utoljára a hétvége során!
 
A GP3 első monacói futamának rajtjára 12 óra 30 perckor kerül sor, a magyar Kiss Pál Tamással a rajtrács 3. pozíciójában.
 
2012, Monaco, GP3, időmérő edzés – eredmények:
 
1.       1. Aaro Vainio, 2. Kevin Ceccon, 3. Kiss Pál Tamás.
 
 
 
foto: Paolo Pellegrini
 
 
 

 

Szólj hozzá

monaco időmérő gp3 kiss pál tamás