2012. máj 27.

F1 Alonso szerint idén Hamiltont kell majd legyőzni

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint idén Hamiltont kell majd legyőzni

Fernando Alonso egykori csapattársát, Lewis Hamilton dicsérte, akivel 2007-ben a McLarennél finoman szólva sem volt felhőtlen a kapcsolata, sőt a spanyol számára röpke egy év alatt véget is ért a mclarenes korszak. A kétszeres világbajnok úgy gondolja, hogy ebben az évben a 2008-as bajnokot kell majd legyőzni, mert ő lesz az, aki novemberben vezetni fogja a bajnokságot.


 
Bár Lewis Hamiltonnak idén még nem sikerült futamot nyerni, ettől függetlenül a pontversenyben mindössze nyolc pont hátránya van az élen álló Sebastian Vettel és Fernando Alonso pároshoz képest. A brit versenyző már nem egyszer hangsúlyozta, hogy idén a következetes teljesítmény sokkal kifizetődőbb lehet, mint a győzelem hajszolása, és az eddigi meglepetés eredmények tükrében úgy tűnik, ez a gondolkodásmód valóban hasznos lehet a végelszámolásnál.

A Ferrari sztárpilótája, Fernando Alonso mindenesetre úgy gondolja, hogy Hamiltonra kell leginkább odafigyelni.  

A szombati időmérőn Alonso a hatodik helyet szerezte meg, de Michael Schumacher büntetése miatt az ötödik helyről kezdheti meg a Monacói Nagydíjat, Lewis Hamilton mögül.

"Monacóban hagyományosan az első három helyről induló pilótának van esélye a győzelemre, de ami a távolabbi jövőt illeti, ha mondjuk előretekintünk novemberre, akkor Hamiltonhoz közel kell maradnunk”- mondta a BBC-nek a Ferrari spanyolja, aki a hétvége korábbi részében már elmondta, nem gondolja, hogy a szezon végéig megmarad ez a kiszámíthatatlanság.

"Lehetetlen megjósolni, hogyan alakul majd a szezon, de nehezen hiszem, hogy mindvégig olyan lesz, mint most. Ha egy pilótára kellene tippelnem, akkor Hamilton mondanám, mert ő az egyetlen, aki képes a az eltérő körülményekhez alkalmazkodni, még egy olyan autóban is, ami nem nyertes."

 
Amikor Hamiltonnak elmondták Alonso gondolatait, a brit viszonozta a dicséretet.

"Mindig nagy öröm, ha pozitív dolgokat mond rólam egykori csapattársam, a kétszeres világbajnok, aki jelenleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb versenyző a mezőnyben. Én is hasonlóképpen gondolom - ha az autója jó lesz, mint ahogy néhány versenyen már látható volt, akkor rendkívül gyors lesz, és nagyon nehéz lesz megverni. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari egy versenyképes csapat  - hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik -, és egész évben erős lesz. Az gondolom, hogy az év hátralévő részében versenyképesek lesznek.”

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula világbajnokság lewis hamilton fernando alonso