2012. jún 16.

F1 Hamilton úgy érzi, kanadai győzelme ellenére sem csökkent rajta a nyomás

írta: FormaNet
F1 Hamilton úgy érzi, kanadai győzelme ellenére sem csökkent rajta a nyomás

Lewis Hamilton kanadai győzelme után átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben, a brit azonban továbbra is úgy érzi, hatalmas rajta a nyomás, hogy ezt a remek teljesítményt a szezon hátralévő részében is fenntartsa. Nincs ezzel másként csapattársa, Jenson Button sem, a két versenyzőt azonban különféle célok vezérlik a következő versenyhétvégére való felkészülésben. Míg Lewis Valenciában egy kicsit meglépne üldözői elől, addig a tabella nyolcadik helyén álló Button végre egy elfogadható eredménnyel megkezdené felzárkózását a bajnoki küzdelemben.

button - hamilton.JPG  

Lewis Hamilton eddig a 2012-es szezon minden egyes versenyén pontot szerzett, és a bajnokság éllovasaként készülhet a szezon nyolcadik versenyére, az Európa Nagydíjra, ám előnye mindössze két pont a nagy riválissal, Fernando Alonsóval szemben. Éppen ezért a brit továbbra is úgy gondolja, hogy senki nem pihenhet egy pillanatra sem, mert a világbajnokság még mindig teljesen nyitott. 

"A montreali győzelem nyilván nagyon kielégítő volt számomra, de alig változtatott a világbajnoki helyzeten. Bár mindig jó dolog vezetni a bajnokságot, de csak két ponttal előzöm meg Fernandót (Alonso), ami semmit nem jelent, különösen akkor, amikor több nagyon erős versenyzőt is csak néhány pont választ el egymástól, így még bármi lehet.”

"Másodsorban az idei bajnokság intenzitása annyit jelent, hogy egy pillanatra sem lélegezhetünk fel.  Kanadában nyertünk, de hatalmas a nyomás, hogy ezeket a jó eredményeket fenntartsuk minden egyes nagydíjon. Úgy gondolom, hogy a világbajnokságban nem az egyes erős eredmények, hanem a kiegyensúlyozottság lesz a győzelem kulcsa.”

"Az emberek mindig megkérnek, hogy jósoljam meg mi fog történni a következő versenyen, én pedig mindig azt mondom, hogy nagyon nehéz pontos előrejelzést adni. De szuper-motivált érzéssel érkezem majd Valenciába, hogy egy másik erős eredménnyel fenntartsam a lendületet, mielőtt megérkezünk Silvarstone-ba a Santander Brit Nagydíjra. "

000 facebook_banner.jpg

Míg Hamilton szeme előtt határozottan a további győzelem lebeg, addig csapattársa, Jenson Button abban reménykedik, hogy Valenciában végre egy tisztességes eredményt mutathat fel, amivel újra visszatérhet a bajnoki aspiránsok közé.

"A kanadai csak az egyik olyan hétvége volt, ahol nem jöttek össze a dolgok. Néhány nehéz verseny után szükségem lett volna arra, hogy sok időt töltsek pénteken a pályán azért, hogy találjunk egy világosabb irányt a beállításokkal. Sajnos ez számos technikai probléma miatt nem történt meg. Azt hiszem mindez megalapozta a hétvége további részét, hiszen alapvető adataink hiányoztak a versenyhez, ezért szenvedtünk” - emlékezett vissza Button a legutóbbi szerencsétlen versenyhétvégéjére.

"Voltak fontos tanulságai is az imént említett dolognak, és miután visszatértünk a McLaren technológiai központjába, kielemeztünk mindent, hogy Valenciára egy világosabb irányt kapjunk. Egy ilyen nap rendkívül produktív tud lenni, és azt hiszem sok rést betömtünk.”

"Az utóbbi néhány versenyen nem olyan eredmények születtek, amiket szerettem volna, de előttünk van még 13 futam. Eddig hét különböző győztes volt, és senki nincs, aki egyértelműen vezetné a bajnokságot, szóval a következő hétvégén egy tisztességes eredményre lesz szükségem annak érdekében, hogy visszatérjek a bajnoki küzdelembe.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren valencia lewis hamilton európa nagydíj jenson button formula-1