2012. jún 21.

F1 Räikkönen elismeri, kiábrándító, hogy még nem tudott nyerni

írta: FormaNet
F1 Räikkönen elismeri, kiábrándító, hogy még nem tudott nyerni

Kimi Räikkönen elismeri, kissé csalódott az utóbbi versenyeken elért eredményei miatt, főleg annak fényében, hogy a szezon korai szakaszában még a futamgyőzelemre is esélyes volt. A finn természetesen győzni szeretne Valenciában, de az esélyekkel kapcsolatban meglehetősen óvatos.

raikkönen.JPG 

A Lotus F1 Team versenyzője, Kimi Räikkönen idén két alkalommal állhatott dobogón, és jelenleg a hetedik a pilóták pontversenyében. A finn nem tagadja, hogy a remek szezonkezdés nagy lendületet adott ahhoz, hogy a győzelemre gondoljon, ugyanakkor azt is elárulta, hogy év elején még elégedett lett volna ezekkel az eredményekkel.

"Természetes, hogy ha jó eredményt érsz el, ami közel van a futamgyőzelemhez, akkor az kissé csalódást keltő tud lenni, hogy  nem te nyertél. Viszont ha a szezon előtt kérdezik meg tőlem, akkor biztosan elégedett lettem volna ezekkel az eredményekkel” - mondta Räikkönen a hétvégi Európa Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján.

"Nyilván akkor még nem számítottunk arra, hogy ilyen magasra tehetjük a lécet. De amikor ott van a lehetőség, és végül nem nyersz, az kiábrándító. Ha megvan az esély a győzelemre, akkor természetes, hogy többet vársz.”

000 facebook_banner.jpg

A legutóbbi két versenyen Kimi csak egy nyolcadik és egy hatodik helyet tudott felmutatni, és egyelőre a hétvégi valenciai versennyel kapcsolatban is elég óvatosan fogalmazta meg esélyeit.

"A versenyeken elég erősek voltunk. Olykor voltak apróságok, amiket jobban kellett volna csinálni, de utólag mindig könnyebb ezekről beszélni. Mindig győzni próbálunk, de ez nem lesz könnyű. Nem tudjuk, hogy mennyire leszünk jók. Holnap már kicsit okosabbak leszünk, és szombaton pedig majd kiderül. Remélhetőleg vasárnap ott tudunk lenni az élen.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 lotus európa nagydíj kimi raikkönen formula-1