2012. jún 24.

F1 Alonso: Ez életem legnagyobb győzelme

írta: FormaNet
F1 Alonso: Ez életem legnagyobb győzelme

Az izgalmas csatákkal, de leginkább drámai pillanatokkal tarkított Európa Nagydíjon végül a 11. helyről rajtoló Fernando Alonso szerezte meg idei második futamgyőzelmét, és ezzel újra átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A kétszeres világbajnok élete legnagyobb versenyének nevezte a valenciai futamot.

alonso-valencia.JPG  

Fernando Alonso hazai közönsége előtt óriási versenyt futott a szezon nyolcadik állomásán, Valenciában, ahol a 11. rajtkockából indulva végül elsőként intette le a kockás zászló. A spanyol bajnok idén az első duplázó a mezőnyben, és 111 pontjával a bajnoki tabella első helyén áll, 20 egységgel megelőzve a második helyre előrelépő Mark Webbert.

„Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek ebben a pillanatban. A hazai nagydíjat megnyerni mindenképpen egyedülálló és nagyon különleges érzés. Barcelonában egyszer már volt lehetőségem erre, és még mindig emlékszem arra a napra. Akkor a Renault-val nyertem, és most itt Valenciában egy különleges csapattal, a Ferrarival is sikerült. Minden lelátó spanyol és ferraris zászlókkal volt tele. A Futball Európa Bajnokságon is hatalmas volt a hangulat, és itt is ehhez hasonló volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy spanyol sportember lehetek, és megnyerhettem ezt a versenyt. Azt gondolom, ez életem legjobb győzelme. Érzelmileg legalábbis egyiket sem lehet összehasonlítani ezzel."

A célba érése után Alonso megállt a pályán, és közönségével ünnepeltette magát, ennek következtében a dobogós ceremónia egy kicsit csúszott. A 29 esztendős pilóta az autó hibájával magyarázta rendhagyó parkolását.

„Volt egy kis gond az autóval, és le kellett állítanom. Ez volt legmegfelelőbb hely arra, hogy leparkoljam, hiszen két nagy lelátó volt. Kellett egy kis idő ahhoz, hogy az orvosi autó megérkezzen, úgyhogy nyolc-tíz percet ott tölthettem. Az emberek gratuláltak nekem, és szerették volna, hogy egy kicsit szórakoztassam őket."

000 facebook_banner.jpg

Az idei izgalmas és kiszámíthatatlan versenyekről a bajnokság éllovasa úgy jelenleg úgy vélekedik, hogy erről kell szólnia a királykategóriának.

„Ez a Formula-1. Megjósolhatatlan, kiszámíthatatlan, és soha nem tudjuk, mi lesz az eredmény. Erről kell, hogy szóljon ez a sport.  A hullámhegyekről és hullámvölgyekről. Szombaton elég zűrös helyzetbe kerültünk, hiszen nem jutottunk be még a Q3-ba sem. De nem adtuk fel, mert tudtuk, hogy bármi megtörténhet. Ez bármilyen sportban igaz, de a Formula-1-ben különösen. Rengeteg tényező van, és ezek összessége határozza meg a végeredményt. Az autókban bármi elromolhat a verseny során. Elég sok olyan dolog van, amire vigyázni kell, mindemellett különfélék a taktikák, illetve a rajt is sokat számít, és ott vannak még az előzések is. Ha mindezt egybe gyúrjuk, akkor van egy Formula-1-es nagydíjunk. Ma egy hihetetlen futamunk volt – a rajt is nagyon jó volt, majd sokat harcoltam, hatszor vagy hétszer előztem. Sokszor nagyon közel kerültünk, sőt az újraindításnál Grosjeannal össze is értünk. Ezek apró pillanatok, melyekből jól és rosszul is ki lehet jönni. A falba lehet állni, vagy akár meg is lehet nyerni a versenyt. A mai napon az összes tényező velünk volt, a szerencse is a mi oldalunkon állt, úgyhogy ezt mindenképpen ki kellett élvezni."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 valencia európa nagydíj fernando alonso formula-1