2012. jún 24.

GP3 Kiss Pál Tamás: Ebben most ennyi volt

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás: Ebben most ennyi volt

Kiss Pál Tamás a 2012-es valenciai GP3-as hétvége második futamán is a top10-ben végzett, ám ezúttal ez a pontszerzéshez már kevés volt, mivel a versenyhétvégék második futamán már csak az első nyolcnak osztanak pontokat. A magyar pilóta ezzel együtt nem csalódott a vasárnap elért eredményével, mert úgy érzi, õ most is kihozta lehetőségeiből a maximumot.

kptomi-valencia.JPG  

Az már más kérdés, hogy ez valamikor a győzelemhez elég, mint tavaly Barcelonában, valamikor a dobogóhoz, mint idén Monacóban és valamikor egy 10. helyhez, mint a mostani futamon Valenciában. Ez már csak a technikai sportok sajátja.

"Úgy gondolom, hogy ebben a futamban most ennyi volt" – értékelte röviden a valenciai második futam eredményét Tamás. "A rajtot jól kaptam el, de kicsit túlforgott a kerék, így nem tudtam pozíciót nyerni, igaz, legalább nem is veszítettem. A verseny elején tartani tudtam a tempót az élmezőnnyel, de aztán beragadtam William Buller mögé, aki más szárnybeállítást használt, mint én, és gyorsabb volt nálam az egyenesekben. Végül mégis sikerült kifékeznem és megelőznöm őt az egyik kanyarban, de a tempókülönbség miatt egyből visszatámadott és leszorított a külső rázókőre."

Ez volt az a pont, amikor teljesen elkoptak az abroncsaim, és innentől kezdve akkora volt a vibráció az autóban, hogy sokszor alig láttam a kanyarokat, úgyhogy sajnos egyértelműen veszítettem az addigi tempómból. Próbáltam továbbra is konstans köröket futni, ami sikerült is, hiszen végig 1-2 tizeden belüli köröket mentem magamhoz képest, de sajnos ez most csak a 10. helyhez volt elég" – mondta el a magyar pilóta.

"Valamikor jól sikerül a hétvége és minden összejön, mint legutóbb, Monacóban, és valamikor nem, de elkenődve nem vagyok, mivel az első futamon legalább sikerült pontokat szereznem. Úgy érzem, hogy megvan a jó beállítás, amivel gyorsak tudunk lenni, de nincs még meg az a kulcs, ami ezt az egészet működtetni tudná, mert a futamok végére mindig elkopnak a gumik, így pedig hiába jó a tempónk az elején. Erre kell még megoldást találnunk, és akkor szerintem folyamatosan képesek leszünk jó eredményeket elérni a bajnokságból még hátralevő versenyeken" – tekintett máris előre a Monacóban első magyarként dobogóra álló pilóta.

 A GP3 következő versenyét két hét múlva rendezik Silverstone-ban, ami Tamás csapata, az Atech CRS GP számára a szezon hazai futamát jelenti majd, és mint ilyen, különös fontossággal bír. "A következő verseny nagyon fontos lesz a csapatnak, mivel a hazai versenyük következik. Épp ezért a szokásosnál kicsit korábban kiutazom majd Angliába, és előbb a McLaren F1-es főhadiszállásán készülök a versenyre a csapat GP3-as szimulátorával, majd a csapat saját műhelyében is kicsit hosszabb időt töltök el. Nagyon szeretem a silverstone-i pályát, de eddig sosem volt ott szerencsém. Remélem, idén megszakad ez a rossz sorozat" – tette hozzá végül Kiss Pál Tamás.

 

Borbás Bálint - P1race.com

Fotó: Paolo Pellegrini

Szólj hozzá

valencia gp3 kiss pál tamás