2012. jún 30.

F1 A győzelem ízére vágyik a Lotus

írta: FormaNet
F1 A győzelem ízére vágyik a Lotus

Kimi Räikkönen arckifejezése mindent elárult az Európa Nagydíj után: a finn továbbra sem elégszik meg a dobogós helyezéssel. Miközben Romain Grosjean már nagy csapatként említi az Estonei alakulatot. Eric Bouiller óvatosabb, erős helyezésekkel is beérné Silverstoneban!

kimi-raikkonen.JPG

A Lotus csapatának nagyon érik egy futamgyőzelem, már az idény elején látni lehetett, hogy remek autót terveztek a franciák. Az első komoly győzelmi esély Bahrein forró sivatagában csillant meg az enstone-i csapat előtt, amikor Kimi Räikkönen őrült tempóban vágott át a mezőnyön, majd Sebastian Vettellel vívott nagy csatát az első helyért.
Abban is biztosak lehetünk, hogy legutóbb Valenciában Romain Grosjean is tudott volna kellemetlen perceket szerezni Fernando Alonsónak, ha nem áll meg alatta az autó.
Nehéz meghatározni az erőviszonyok alakulását, de a két Lotus pilóta egyértelműen a dobogó legfelső fokának várományosai közé tartozik, így nem meglepő, hogy mindkét versenyző rendkívül motivált, és hisz a győzelemben.

raikkönen-jerez.jpg

Kimi Räikkönen egyik kedvenc helyszíneként beszél a legendás aszfaltcsíkról, melyhez saját elmondása szerint mindig nosztalgikus emlékek kötik

„Mindig nagyon jó érzés Silverstone-ban lenni. Ez egy remek hely a versenyzéshez, és hatalmas történelme van. Itt indult el nemzetközi versenyzői karrierem a Formula Renault sorozatban, és azóta mindig nagyon élvezem itt a versenyzést. Nem tudom miért, de minden alkalommal, amikor ott vagyunk, nosztalgikus érzések töltenek el. Az időjárástól függetlenül nagyon fogom élvezni a hétvégét. A múltban láttunk már itt elég különböző időjárási körülményeket, és nem mindig jókat! Silverstone mindig szeles, és gyakran esik az eső. a pálya feltételei nagyon gyorsan megváltozhatnak, ezért sokkal trükkösebben kell beállítani az autót. De ez is része a szórakoztató angliai versenyeknek, és persze ezek a feltételek mindenki számára azonosak."

„Csodálatos érzés Silverstone-ban nyerni. Nyertem itt Formula Renault versenyzőként, és Ferrarival is 2007-ben. Fantasztikus lenne újra győzni itt, különösen azért, mert a gyárunk itt van a közelben. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus ünnepséget rendeznénk.''

„Számomra ez a pálya valahogy már a kezdetek óta jól fekszik. Érdekes lesz látni, hogy az új szakasszal mennyiben változott meg egy kör, de biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan megtanulom" - nyilatkozta Kimi Räikkönen a csapat silverstone-i futam előzetesében.

000 facebook_banner.jpg

A finn világbajnok legutóbb 2009-ben, a Belgiumi Nagydíjon állhatott fel a dobogó legfelső fokára, és ha Angliában ismét sikerülne ez a bravúr, úgy talán egy halvány mosolyt is láthatnánk az arcán.

Míg a Jégember F1-es pályafutásának 19., addig csapattársa, Romain Grosjean élete első királykategóriás diadalát aratná a szezon kilencedik nagydíján.

romain-grosjean_1.JPG

„Valenciában nagyon közel kerültem első győzelmemhez, ami nagyszerű lett volna, hiszen ott mutatkoztam be először a Formula-1-ben, de a történelem nem mindig ismétli önmagát. Egészen a problémánkig fantasztikus versenyem volt, hiszen olyan világbajnokokkal harcolhattam, mint Lewis, Sebastian és Fernando, és a tempónk is hasonló volt."

"Nagyszerű dolog világbajnokok ellen harcolni egy igazi nagy csapattal. Most már mi is a nagy csapatok közé tartozunk'"- lelkesedett a francia tehetség.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi räikkönen formula1 silverstone brit nagydíj romain grosjean