2012. júl 02.

F1 Vettelnek nincs beleszólása, hogy ki legyen a csapattársa

írta: FormaNet
F1 Vettelnek nincs beleszólása, hogy ki legyen a csapattársa

Sebastian Vettel Autosportnak adott nyilatkozata alapján jól kijön csapattársával, Mark Webberrel, és bár saját bevallása szerint nincs beleszólása az ausztrál szerződéshosszabbításába, azt azonban elárulta, szeretné, ha közös együttműködésük folytatódna.

red bull- vettel-webber.JPG 

Az egyik leghevesebb vérmérsékletű személyiséggel rendelkező, és legrutinosabb Formula-1-es pilóták közé tartozó Mark Webber tavaly is csak egy évre hosszabbított a Red Bull-lal, így a szezon feléhez közeledve várható, hogy lassan újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek. Webber idei formája jócskán felülmúlja a 2011-es szereplését, és jelenleg Fernando Alonso mögött 20 ponttal lemaradva második a világbajnoki tabellán. Az ausztrál nem titkolja, esze ágában sincs még visszavonulni, de a döntés a csapaté. Mark jó eséllyel indul, de a piac hatalmas, és a Red Bull ülése a leginkább áhított hely a jelenlegi Formula-1-ben. Vannak potenciális utódok, mint például a testvércsapat, a Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne, de egyelőre egyik növendék sem nyújt olyan kimagasló teljesítményt, ami veszélybe sodorhatná  a veterán ausztrál szerződéshosszabbítását. A csapat főtanácsadója, Dr. Helmut Marko ráadásul nemrégiben a 35 esztendős pilóta jövőjével kapcsolatban biztató nyilatkozatot tett, amikor azon véleményének adott hangot, hogy "győztes csapaton ne változtass".

Miután Webber csapattársához, Sebastian Vettelhez fűződő viszonya nem éppen nevezhető szívélyes barátságnak, nem valószínűsíthető, hogy Vettelnek problémát okozna egy új csapattársat megszokni. A regnáló bajnok ugyanakkor ezt nem így gondolja, sőt véleménye szerint remek párost alkotnak.

"Jól össze tudunk dolgozni, és mindketten ugyanazt szeretnénk, mégpedig azt, hogy a csapat a helyes irányba haladjon. Mindkettőnknek hasonló a meglátása az autóval kapcsolatban, nem jellemző, hogy egyikünk így, a másik pedig úgy látná a helyes beállításokat" - nyilatkozott a címvédő az Autosportnak.

"Eddigi közös munkánk során is ez segített bennünket az együttműködésben. Nem igazán tudom, hogy a szerződése most hogy áll, de véleményem szerint jelen pillanatban remek munkát végez."

000 facebook_banner.jpg

A kétszeres világbajnok mindezzel cáfolta, hogy a kettőjük közötti kapcsolat - akár a pályán, akár azon kívül - problémás lenne.

"Meg tudom érteni, hogy az emberek miért gondolják, hogy probléma van köztem és Mark között. Igen, talán nem vagyunk a legjobb barátok, de nekem semmi problémám nincs vele, csakúgy, mint ahogy neki sincs velem"- nyilatkozta a 24 esztendős német, ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy neki nincs beleszólása abba, hogy ki versenyezzen mellette.

"Ez Christian (Horner) és a csapat döntésén múlik, nem pedig az enyémen. El tudnám ugyan mondani, hogy mit is szeretnék, de nem tudom, hogy figyelembe lehetne-e venni, vagy bármit is számítana."

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 red bull mark webber sebastian vettel formula-1 szerződéshosszabbítás