2012. júl 03.

F1 Vettel és Horner is Alonsót méltatja

írta: FormaNet
F1 Vettel és Horner is Alonsót méltatja

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy csapata egyértelmű riválisa idén Fernando Alonso, és hasonlóképpen gondolja ezt a regnáló bajnok, Sebastian Vettel is, aki a spanyol mellett a McLaren brit pilótáját, Lewis Hamiltont dicsérte.

Alonso Vettel.jpg 

Jelenleg Fernando Alonso vezeti a világbajnoki pontversenyt, bár ha Valenciában Sebastian Vettelnél nem szól közbe a technika ördöge, most valószínűleg másként festene ez a lista. Az Európa Nagydíjon ugyanis nyilvánvalóan Vettel RB8-asa volt a leggyorsabb, sőt a szombati kvalifikáción - idén szokatlan módon - magabiztos fölénnyel szerezte meg a pole-t, majd másnap szintén nagy előnyre tett szert, amit egészen a biztonsági autós fázisig könnyedén meg is tartott.

Arra a kérdésre, hogy ebben a szezonban melyik versenyző jelentheti a legnagyobb veszélyt az energiaitalosok pilótái számára, a csapatfőnök, Christian Horner egyértelműen a Ferrari spanyolját mondta.

"Ez a pilóta természetesen Alonso. De olyan sokan vannak még, akik versenyben vannak, és sok csapat is. Azt hiszem, a Formula-1 még soha nem volt annyira nyitott mint idén, amikor úgy érkezünk egy nagydíjra, hogy nyolc lehetséges győztes is van."

A Red Bull sztárpilótája Sebastian Vettel szintén Alonsót emelte ki a mezőnyből, de nem felejtette ki Lewis Hamiltont, és természetesen gyermekkori bálványát, Michael Schumachert sem.

"Nagyon versenyképes a mezőny, így jelenleg elég hosszú a lista. Ha megnézzük az eddigi szezont, láthatjuk, hogy több különböző győztes volt már, és sok pilóta nagyon versenyképes. De közülük kitűnik Fernando - ő az egyik legösszetettebb versenyző -, és Lewis is nagyon gyors. Aztán vannak még bőven mások is. Michael még mindig játékban van, és nem hinném, hogy veszített volna képességeiből. Minden attól függ, hogy mennyire jó a teljes csomag, az autó, a csapat és stb."

000 facebook_banner.jpg

Vettel zsinórban két világbajnoki címet nyert eddigi F1-es pályafutása során, de véleménye szerint nem feltétlenül mindig a vb címek hagynak nyomot az emberek emlékezetében, és ezáltal a sportág történelmében. A 25 esztendős német szerint jó példa erre a széria egyetlen posztumusz világbajnoka Jochen Rindt, aki 1970-ben, a szezon 10. nagydíjának időmérő edzésén, Monzában életét vesztette, de az évad hátralévő öt versenyhétvégéjén már nem tudták beérni riválisai, így az osztrákot végül halála után négy héttel világbajnokká avatták.

"Nyilvánvaló, hogy a bajnoki sikerek sokat számítanak. Ha megnézzük a nagy neveket a múltból - olyanokról beszélek, mint például Alain Prost, Ayrton Senna, Jackie Stewart és még néhányan -, mindannyian több vb címet nyertek. De néha más nevek is megmaradnak az emlékezetben, mert valami extrát és különlegeset nyújtott az illető."

"Azt hiszem minden Formula-1-es versenyző nagyon gyors, és tudja, hogy mit csinál, de néhányan rendelkeznek valami extrával. Lehet, hogy éppen azért szerették, mert nagyon szórakoztató volt, vagy különlegesen bánt az autóval, így rengeteg olyan versenyző van, aki nem nyert világbajnokságot, ugyanakkor néhány ember hősként tekint rájuk, és teljesen jogosan. Mint például Jochen Rindt. Ő egy bajnoki címet nyert, de a német nyelvterületen ő volt az a srác, aki miatt az emberek igazán elkezdtek vonzódni ehhez a sporthoz."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

 

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 fernando alonso sebastian vettel formula-1 chiristian horner