2012. júl 05.

F1 A versenyzők megrendülten fogadták Villota balesetének hírét

írta: FormaNet
F1 A versenyzők megrendülten fogadták Villota balesetének hírét

Maria De Villota honfitársát, Fernando Alonsót teljesen sokkolta a keddi baleset híre, melynek következtében a Marussia női tesztpilótája arc- és fejsérüléseket szenvedett, és jobb szemét már nem tudták megmenteni az orvosok. A kétszeres bajnok csapattársa, Felipe Massa személyesen is megtapasztalt már hasonló szörnyűséget, és maximális támogatásáról biztosította a szerencsétlenül járt pilótát.

alonso.JPG  

Maria De Villota állapotáról továbbra is annyit lehet tudni, hogy kritikus, de stabil. A Marussia csapatfőnöke, John Boss továbbá elmondta, hogy a baleset körülményeinek részletes vizsgálata már megkezdődött, és tesztpilótájuk állapotáról további információkkal szolgálnak majd. A száguldó cirkusz mezőnye jelenleg már a Brit Nagydíj helyszínén van, és a csütörtöki sajtótájékoztatón több versenyző is jókívánságát küldte a 32 esztendős Villotának és családjának.

"Természetesen mindannyian aggódunk, és várjuk a további híreket. Nem ismerjük a részleteket, de annyira nehéz elképzelni, hogy mindez megtörténhet" – mondta Fernando Alonso, aki már beszélt Villota családjával, de sokkal többet ő sem tudott mondani honfitársa állapotáról.

"Mi is csak annyit tudunk, amit már mindannyian tudnak, és vár még ránk néhány nehéz nap, amíg nem ismerjük meg a részleteket."

Lewis Hamilton hozzátette: "Nem ismerem őt személyesen, de amikor olvastam róla, teljesen lesújtott ő és családja tragédiája. A csapatom, és személyesen én is jókívánságainkat küldjük, és remélem gyorsan felépül."

Legutóbb Formula-1-es autóval Felipe Massa szenvedett súlyos balesetet, három évvel ezelőtt a Hungaroringen. A brazil versenyző bízik abban, hogy Villota felépül, és teljes életet élhet.

000 facebook_banner.jpg

"Teljes támogatásomról szeretném biztosítani, hiszen én is voltam már hasonló helyzetben, de hála Istennek velem nem történt semmi. Nagyon remélem, minden rendben lesz vele, és ezek után is úgy tudja majd élni az életét, ahogy megérdemli. Nem tudjuk még, hogy pontosan mi történt. Azt olvastam, hogy egy repülőtéren történt, és, hogy neki ütközött egy teherautónak. Az ilyen fajta baleset nem egy normális dolog a Formula-1-ben. Ha a pályán történik, az más. A legfontosabb, hogy az FIA kivizsgálja mi történt. Közben csak pozitív dolgokra gondolok vele kapcsolatban, arra, hogy minden rendben lesz" - mondta Massa Silverstone-ban.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 formula-1 maria de villota