2012. júl 05.

F1 Massa: A világbajnoki cím könnyebbé tette volna az életemet a paddockban

írta: FormaNet
F1 Massa: A világbajnoki cím könnyebbé tette volna az életemet a paddockban

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa a 2008-as interlagosi futam utolsó pillanataira emlékezett vissza, majd kifejtette, miben lenne más, ha akkor megszerzi a világbajnoki címet. Massa csapata esélyeiről, és a rá háruló nyomás kezeléséről is beszélt.

felipe-massa 2010.jpg

Négy évvel ezelőtt a Formula-1 történelmének egyik legizgalmasabb befutóját láthattuk Brazíliában. Felipe Massa magabiztosan haladt az első helyen, Lewis Hamilton az ötödik pozícióban autózott, amely számára biztos világbajnoki címet jelentett, csakhogy az akkor még Torro Rossóban ülő Sebastian Vettel felkavarta az állóvizet. Egy gyönyörű előzési manővert bemutatva a McLaren elé ugrott, így két körrel a leintés előtt Felipe Massának állt a világbajnoki "zászló". Joggal hihettük, hogy igazi dráma történt, csakhogy az izgalmak fokozódtak! Egyre nőtt az eső intenzitása, és a Hamilton előtt - száraz pályás gumikon - haladó Timo Glock teljesen lelassult, a McLaren brit pilótája pedig az utolsó kanyarkombinációban meg tudta előzni, így világbajnokként ért célba, miközben a Ferrarinál már ünnepeltek.

Felipe Massa szerint most minden sokkal könnyebb lenne, ha 2008-ban neki van több szerencséje, hiszen jóval könnyebb lenne a helyzete a paddockban, és a média is máshogyan ítélné meg.

„Ha az utolsó 17 másodperc máshogy alakul a versenyen, minden megváltozott volna, jóval több tiszteletet kapnék a médiától. Még akkor is, ha a média talán most keményebb lenne velem, amiért nem hozom azokat az eredményeket, amit szeretnék. Biztos vagyok benne, ha akkor (2008-ban) megnyertem volna a címet, akkor több tiszteletet kapnék, mint amennyit most.”

000 facebook_banner.jpg

A csapat silverstone-i esélyeiről optimistán nyilatkozott a brazil pilóta, a legjobbak közé várja az olasz istállót, és saját maga is úgy érzi, jelentősen sikerült javítania formáján.

„Fejlesztettük az autót, és Monaco óta sikerült előrelépnünk, így egyértelmű számunkra, hogy van esélyünk a dobogóért harcolni a Brit Nagydíjon.”

Massa véleménye szerint, Ferrari pilótaként megtanulta kezelni a ránehezedő nyomást.

„Minden évben érkezik valaki a Ferrarihoz. Van olyan év, amikor több pilóta is érkezik a Ferrarihoz. Nem gondolkodom ilyen dolgokról, de megvan a saját véleményem. Talán az első évemben, amikor ide kerültem, még igen, foglalkoztatott, de miután megértettem a helyzetet, már valóban nem aggódom.”

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 formula1 felipe massa