2012. júl 05.

F1 Rosberg szerint a Mercedes akár már idén komoly kihívója lehet a vb címnek

írta: FormaNet
F1 Rosberg szerint a Mercedes akár már idén komoly kihívója lehet a vb címnek

A Mercedes 27 esztendős német versenyzője, Nico Rosberg elismerte, a W03 jelenleg nem a leggyorsabb autó a mezőnyben, ugyanakkor bízik benne, hogy a példátlan fejlődésnek köszönhetően már idén harcban lehet a világbajnoki címért.

Rosberg Valencia előtt.jpg 

Nico Rosberg több mint 100 nagydíj után, idén a Kínai Nagydíjon ünnepelhette első F1-es győzelmét, és jelenleg a világbajnoki tabella ötödik helyét fogalja el, mindössze 35 pontos lemaradásban a listavezető Fernando Alonsótól. A német pilóta nem tagadja, hogy jelenleg vannak gyorsabb riválisok is a mezőnyben, ugyanakkor úgy véli, már csak nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy az Ezüst Nyíl folyamatosan a legnagyobbakkal harcolhasson.

"Nem a leggyorsabb autó. Egy jó autó, és egyes versenyeken a leggyorsabb, és jó helyzetben vagyunk. Szükségünk van még egy kis előrelépésre, aztán igen, minden versenyen harcolhatunk majd a győzelemért” – mondta a Marca című spanyol lapnak Rosberg, talán nem is túlzó optimizmussal, hiszen jelenleg csak olyan nagy nevek előzik meg a bajnokságban, mint Fernando Alonso, Mark Webber, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. Hogy vajon miért nem tekintenek rá mégis úgy, mint egy bajnoki esélyesre?

"Mert a többiek olyan csapatban versenyeznek, melyek már világbajnokságot nyertek, mi pedig jelenleg egy fejlődő csapat vagyunk. De ha mi is megnyerjük, onnantól kezdve másként tekintenek majd ránk.”

Arra a kérdésre, hogy a legendás Ross Brawn-Michael Schumacher duó mellett hogyan lehet, hogy mégis ő áll jobb helyzetben, Nico a következőt válaszolta.

"Biztos vagyok abban, hogy jól végzem a munkámat ebben a csapatban, de nem vagyok boldog attól, hogy Michael előtt vagyok. Neki sokkal kevesebb szerencséje volt, mint nekem. Idén négyszer nem ért célba annak ellenére, hogy nagyon jól vezet – jobban, mint az ezelőtti években.”

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes innovációja, az új F-csatorna-rendszer nyilvánvalóan szerepet játszik a csapat jelenlegi teljesítményében, Rosberg azonban elárulta, vannak más "okos dolgok" is az idei konstrukcióban.

"A korábbi évekhez képest most az a nagy különbség, hogy míg eddig csak másoltunk bizonyos dolgokat, addig most olyanokat találtunk fel, amik tökéletesen működnek számunkra. Ross még mindig nagyon okos” - dicsérte a csapatvezetőt Rosberg, és, hogy vajon mikorra áll össze a tökéletes, akár vb címet jelentő csomag?

"Talán már ebben az évben” - mosolygott a német.

"Közel vagyunk, nagyon közel."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 nico rosberg formula-1