2012. júl 06.

F1 Schumacher cáfolta Ross Brawn állítását - októberig vár a döntéssel

írta: FormaNet
F1 Schumacher cáfolta Ross Brawn állítását - októberig vár a döntéssel

Michael Schumacher F1-es jövője szinte visszatérése óta találgatások kereszttüzében áll, ám a héten úgy tűnt, hat héten belül konkrét döntés születhet. Erről maga a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn beszélt, ám a hétszeres világbajnok megcáfolta Brawn állítást, és egyértelművé tette, október előtt nem valószínű, hogy dönteni fog jövőjéről.

michael_schumacher(1).jpg

A hét elején Brawn kijelentette, hogy a nyári szünetben eldőlhet, ki lesz Nico Rosberg csapattársa a 2013-as szezonban (erről itt olvashattok)

Azonban kiderült, hogy a német legenda számára adott a lehetőség, hogy egyoldalúan döntsön jelenlegi hároméves, az év végén lejáró szerződése meghosszabbításáról. Silverstone-ban csütörtökön kissé gúnyosan egyértelművé tette egy riport során, hogy szó nincs arról, hogy ő hat héten belül döntene, ezzel cáfolta főnöke hét elején tett kijelentését.

„Az én részemről biztosan tudom, hogy nem születik döntés október előtt" – idézte Schumachert a DPA hírügynökség.

Ross Brawn csapatfőnök nem vitatta a német legenda kijelentését, egyszerűen így reagált: "Michaelre összpontosítunk. Nincs határidő arra, hogy mikor hozzuk meg a döntést, az a lényeg, hogy megfelelő döntés szülessen."

Brawn szerint Schumachernek szüksége van arra, hogy mérlegelje, milyen esélyei vannak egy sikeres szereplésnek 2013-ban.

„Egy jó pilóta mindig azt nézi meg először, hogy technikai alapok tekintetében mik a kilátásai. Az üzleti része csak ezután következik. Minden értelmes pilóta tudja, hogy egy jó autó is szükséges ahhoz, hogy nyerjen" – nyilatkozta a brit szakember.

000 facebook_banner.jpg

Schumacher silverstone-i kijelentésével ismét bizonytalanná tette az F1 pilótapiacát, és valószínűleg jelentős nyomást helyezett csapatára. A szezon eleji technikai malőrök folytatódása semmiképpen sem olyan irányba befolyásolnák a bajnok döntést, mely alapján továbbra is a csapat tagja maradna, erre célzott Ross Brawn is, amikor a megfelelő technikai alapokról beszélt.

Nico Rosberg az üggyel kapcsolatban továbbra is egyértelmű állásponton van: nagyon örülne, ha Schumacher jövőre  is csapattársa maradna.

„Igen, az nagyon jó lenne" – idézte Rosberget a Die Welt napilap.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 ross brawn Schumacher maecedes