2012. júl 08.

F1 Button: A Ferrari fantasztikus munkát végzett idén, különösen Alonso

írta: FormaNet
F1 Button: A Ferrari fantasztikus munkát végzett idén, különösen Alonso

Jenson Button az idei évben nem nyújt túl konstans teljesítményt. A szezon rögtön egy győzelemmel indult számára, de azóta csak keresi önmagát, folyamatosan küzd az autó beállításaival és az abroncsokkal is. Csapattársa, a Lewis Hamilton egy körön rendszerint gyorsabb 2009 bajnokánál, de ez érvényes a futamokra is. A tegnapi időmérőn az élmenők közül is ő maradt ki a tűzijátékból, hiszen már a kvalifikáció első etapjában búcsúzott, így a mai futamon csak a 16. helyről rajtolhat. Jenson nyilván nem ilyen kvalifikációs eredményre számított, de ami még inkább meglepte, az a Ferrari gyorsan javuló tendenciája a szezon kezdetéhez képest.

Jenson_button.JPG 

Fernando Alonso az első pilóta a jelenlegi mezőnyben, aki több, mint egy győzelmet húzott már be, jelenleg is a bajnoki tabella élén áll, és 2010 után ismét pole pozícióba hozta a Ferrarit a Brit Nagydíj időmérő edzésén. A riválisoknak nincs kétségük afelől, hogy a spanyol rendkívül nagy veszélyt jelent a bajnoki cím sorsa kapcsán.

Button, aki megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, megemelte a kalapját a Ferrari előtt, amiért ilyen munkát végeztek az F2012-es versenygépen – valamint elismerte, hogy mindebben nagy szerepe volt Fernandónak.

"Igazából az első futam után meglepődtem, mennyire le vannak maradva” – mondta a Brit Nagydíjat megelőzően.

"A Ferraritól mindig elvárod, hogy megtalálja a probléma forrását, de ez egy hosszú folyamat.”

”Szóval nagyon meglepett az, hogy milyen gyorsan megfordult a kocka. Úgy gondolom, hogy néhány helyszínen szerencséjük is volt, lásd Malajzia, de fantasztikus munkát végeztek ebben az évben és különösen Fernando, aki rendkívül következetesen csinálta a dolgát, amikor arra a legnagyobb szükség volt."

 "A legjobb munkát ők végezték ebben az évben és rendkívül keveset hibáztak.”

 Button tudja, hogy nehéz futamnak néz elébe Silverstone-ban, a pontversenyben is nagyobb lett a lemaradása és ismét gumiproblémák nehezítették a dolgát az időmérő edzésen.

000 facebook_banner.jpg

A rajtrács 16. helyéről indulhat csak, de tudja, hogy nagyon agresszíven kell versenyeznie a vasárnapi versenyen – mindenképp szeretné befejezni a futamot és újra visszatérne a világbajnokságért folyó küzdelembe.

"Nagyobb a pontelmaradásom, mint Lewisnak, de a versenyen végig agresszíven kell nyomnom. Sok a lehetőség arra, hogy okosan versenyezz. Egyértelműen a legfontosabb az, hogy vasárnap befejezzük a versenyt, amennyiben az időjárás is engedi, és fontos pontokat gyűjtsünk.”

"Nem lesz könnyű. Nagyon-nagyon alacsony a tapadás, amikor vizes az aszfalt és ez az elmúlt években nem volt megszokott Silverstone-ban. Nagyon-nagyon csúszik és könnyű hibázni. A lényeg, hogy próbálj meg hideg fejjel menni, amikor mások nem tudnak.”

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 alonso silverstone jenson button formula-1