2012. júl 12.

F1 Vettel, vagy Webber? Ebben a szezonban elfelejthetjük a csapatsorrendet?

írta: FormaNet
F1 Vettel, vagy Webber? Ebben a szezonban elfelejthetjük a csapatsorrendet?

Mark Webber számára nagyszerűen alakult az utóbbi pár nap, a 35 éves pilóta megnyerte a Brit Nagydíjat, majd újabb egy évre szóló szerződést írt alá jelenlegi munkaadójával. Az ausztrál pilóta jelenleg második a pilóták pontversenyében, csupán hét pont hátrányban Fernando Alonso mögött. Sebastian Vettel a harmadik pozíciót szerezte meg Silverstone-ban, és szintén harcban áll a világbajnoki címért. Christian Horner szerint, a két versenyző nagyon tiszteli egymást, és egészséges verseny folyik közöttük.

 Webber Vettel Silverstone 2012.jpg

Az osztrák istállóban immáron öt éve versenyzik együtt Sebastian Vettel és Mark Webber. A két pilóta valóban jó párost alkot, hiszen a Red Bull Racing  két konstruktőri világbajnoki címmel is büszkélkedhet, Vettel és Webber együttesen 30 futamgyőzelemre tett szert az évek során.

De nem mindig volt a kettejük viszonya felhőtlen, emlékezzünk csak vissza a 2010-es törökországi futamra, a két versenyző egymást ütötte ki a győzelemért folyó csatában.

 

Christian Horner szerint pilótái nagyon tisztelik egymást, és sokkal tapasztaltabbak lettek az évek során.

„Nagyon sok időt versenyeztek együtt, 100 és-100 órát töltöttek munkával, és az autó fejlesztésével. Azt gondolom, hogy nagyon tisztelik egymást. Sebastian tudja azt, hogy Mark egy nagyon jó versenytárs, Mark pedig tudja azt, hogy Sebastian nagyon magasra tette a lécet az utóbbi néhány évben. Ez egy egészséges helyzet a csapaton belül. Azt gondolom, jóval, több tapasztalattal rendelkeznek."

000 facebook_banner.jpg

Mark Webber maga sem hitte, hogy ilyen sokáig a Red Bullnál fog versenyezni, de nagyon elégedett helyzetével.

„Azt gondolom, talán senki sem tervezte ennyire hosszúra a közös munkánkat, ez talán egy kicsit meglepő is. Nem sok csapat marad ennyi ideig együtt az F1-ben, de bebizonyítottuk, hogy a mi együttműködésünk sikeres, mind a ketten nagyon keményen dolgozunk a technikai megoldásokon a csapattal. Ez egy nagyon hatásos együttműködés."

Ha visszagondolunk a tavalyi szezonra, sokak szerint már Silverstone-ban megvolt a csapatsorrend, hiszen mikor Webber támadni kezdte Vettelt, azonnal jött a rádióüzenet, miszerint tartania kell a távolságot. Ilyen szinte elképzelhetetlen ebben a szezonban, a két pilóta között ismét nyílt a küzdelem.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull formula1 mark webber sebastian vettel christian horner