2012. júl 17.

F1 Hamilton és Kovalainen századszorra, Vettelnek nem megy júliusban

írta: FormaNet
F1 Hamilton és Kovalainen századszorra, Vettelnek nem megy júliusban

A McLaren pilótájnak, Lewis Hamiltonnak a vasárnapi Német Nagydíj lesz a 100. versenye a királykategóriában. A brit versenyző 2007-es melbourne-i debütálása óta minden egyes versenyen rajthoz állt, és eddigi 99 futamából 21 alkalommal pole pozícióból indulhatott, 18 futamgyőzelmet szerzett, összességében 46-szor állhatott dobogóra, illetve 11 versenyen övé leggyorsabb kör. A 2008-as világbajnok mellett egykori csapattársa, Heikki Kovalainen is jubilál Hockenheimben.

lewis hamilton_1.JPG 

Hihetetlen, mert úgy emlékszem az első versenyemre, mintha csak tegnap lett volna. Az hiszem, a Formula-1 már csak ezt teszi az emberrel"- emlékezett vissza a kezdetekre Lewis Hamilton.

Szintén jubilál a hétvégén a Caterham istálló finn pilótája, Heikki Kovalainen, noha két éve Barcelonában nem állhatott rajthoz váltóhiba miatt. Ettől függetlenül századik F1-es nagydíját ő is a német hétvégén fogja ünnepelni.

 

heikki kovalainen.JPG„Úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog elérni egy ilyen mérföldkőhöz és rendkívül boldog vagyok, hogy egy ennyire jó hangulatú csapatnál ünnepelhetek, rengeteg baráttal a paddockban"- nyilatkozta a 30 éves finn pilóta, aki 2008-ban és 2009-ben Lewis Hamilton csapattársa volt.

 

Sebastian Vettel fél évvel később került az F1-be mint Hamilton vagy Kovalainen, tehát neki novemberig még várnia kell az ünnepléssel. Érdekesség, hogy noha két világbajnoki címmel és 22 futamgyőzelemmel büszkélkedhet a Red Bull 25 éves német pilótája, de mindeközben júliusban egyszer sem tudott felállni a dobogó tetejére.

„Most júliusban még nagyobb nyomás van rajtunk"- viccelődött Vettel.

sebastian vettel.JPG2011-ben (az idei évhez hasonlóan) három versenyt is rendeztek júliusban. Vettel csapattársa, Mark Webber nyerte az idei első júliusi versenyt Silverstone-ban, azonban most hétvégén Sebastian Vettel hazai közönség előtt bizonyíthat, egy héttel később pedig Magyarországon kapja meg az esélyt a győzelemre.

„Ha most nem nyernék, még egyszer megpróbálhatom ebben a hónapban"- mosolygott a kétszeres világbajnok, aki azt is hozzátette, hogy semmivel sem fontosabb számára a hazai futama, mint az idény másik 19 versenye.

„Ez a verseny épp olyan, mint a többi. Persze, hogy különleges lesz, de ha ott nyerek, akkor sem kapok több pontot, mint bármeny másik győzelemért."

Hazai győzelem ide vagy oda, a regnáló bajnok semmivel sem marad el Hamiltontól a statisztikákban. Seb eddig kilencvenszer állt rajthoz a szériában, 33-szor volt az időmérő legjobbja, eddig 22 győzelmet, összességében pedig 39 dobogós helyezést ért el, és nem mellesleg eggyel többször ünnepelhetett világbajnoki címet, mint brit riválisa.

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton hockenheim heikki kovalainen sebastian vettel német nagydíj formula-1