2012. júl 18.

F1 Hamilton idén sakkban tartja érzelmeit

írta: FormaNet
F1 Hamilton idén sakkban tartja érzelmeit

A Formula-1 tavalyi szezonjának egyik legellentmondásosabb személyisége Lewis Hamilton volt, aki mind a pályán, mind pedig a pályán kívüli megnyilvánulásaival igencsak megosztotta a rajongókat. A 2008-as világbajnok nemrégiben elismerte, az idei évben szándékosan, és tudatosan tartja érzelmeit ellenőrzése alatt.

Hamilton sakkban.jpg

A McLaren pilótájának a tavalyi évben bérlete volt a versenybíróságra, elsősorban a Felipe Massával vívott párharcai kapcsán, és sokszor a stewardok döntésit sem úgy véleményezte, ahogy az mindenki számára elfogadható lett volna. Egyik alkalommal nagy vihart kavart az a kijelentése, mely szerint egy büntetést azért kapta, mert fekete. Ebbe bele lehet látni némi humort, iróniát, ám a stewardok egyáltalán nem találták viccesnek.

Hamilton az idei szezon előtt már többször is nyilatkozta, hogy egy egészen más hozzáállással küzd a versenyeken, és a jelek szerint azt az ígéretét mind a pályán, mind azon kívül is - legalább is eddig - sikerült megtartania.

„Azt hiszem az előző évben történt helyzetekből sikerült levonnom némi következtetést" – idézte Hamiltont az orosz Championat weboldal.

000 facebook_banner.jpg

„Éppen olyan szenvedélyesen versenyzem, mint eddig, de megértem, hogy ebben az üzletben nem mindenki akarja látni rajtunk az érzelmeinket."

„Természetesen szívemből beszélek, de nem mindenki tudja ezt megérteni. Igen, ebben az évben a hozzáállásom némileg különbözik."

„A pályán nyújtott teljesítményemen keresztül próbálok meg beszélni"- nyilatkozta a tavaly majdnem botrányhőssé kikiáltott Lewis Hamilton.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 lewis hamilton formula1