2012. júl 20.

F1 Timo Glock a Marussiánál is megtalálja motivációját

írta: FormaNet
F1 Timo Glock a Marussiánál is megtalálja motivációját

A Marussia versenyzője, Timo Glock biztosra veszi, hogy a csapat fejlesztései nagyon jó irányba haladnak, és ennek eredménye már a silverstone-i hétvégén is megmutatkozhatott volna, ha nem jön az eső. De jött. A Német Nagydíjon azonban a német pilóta is stabil körülményekre számít, és bízik abban, hogy meg tudják valósítani, amire már hetek óta várnak.

timo_glock.jpg 

A Marussia F1 Team egy teljesen átépített autóval utazott el Silverstone-ba. Újítottak többek között a kipufogón, kicserélték az első szárnyat, valamint a padló- és oldallemezt. De a Maria de Villottával történt baleset a rossz időjárási körülményekkel párosulva jelentősen rányomta a bélyegét az alakulat Brit Nagydíjára. A hétvégén hazai pályán versenyző Glock elismerte, hogy bármit megadna, ha Hockenheimben száraz pályán futhatnának, a legtöbbet kihozva az új alkatrészekből.

„Bízom abban, hogy szárazon vezethetünk majd, így többet tudhatunk mindenről. Nehéz volt megfigyelni olyan nedves körülmények között, hogy mit nyertünk az újításokkal. Mondjuk, a versenyen Silverstone-ban már határozottan jobban éreztem magam, a tempónk is rendben volt, szóval már nagyon várom a következő futamot. Néhány apró részletben újra tapasztaltam javulást. De úgy nem könnyű, hogy minden csapat minden versenyre új fejlesztésekkel készül. Nehéz lépést tartani”- nyilatkozta a pilóta

Hozzátette továbbá azt is, hogy noha a kocsi egyre versenyképesebb, az elkövetkező versenyeken sem szabad leállni az új elemek kipróbálásával.

Glock ugyan sok csatát vívott már ebben a szezonban, de mindet a mezőny legvégén, és kis híján több kört kapott, mint amennyit teljesített. Ettől függetlenül egyáltalán nem szenved motiváció hiánytól.

"Számomra ez egyszerű. Minden nap egy új lehetőség, így könnyű mindig motiváltnak lenni. A motorsport legjobb szériájában küzdhetünk, nincs okunk, hogy elveszítsük a motivációnkat”- mondta magabiztosan Glock, aki vegyes érzésekkel érkezett a Hockenheimringen megrendezésre kerülő hazai versenyére.

„Határozottan a 2006-os GP2-es német futamra emlékszem a legszívesebben, amit megnyertem. Az utolsó körben megelőztem a vezető pilótát, így én győztem, ezért ez a legkedvesebb a számomra. Ezzel ellentétben a 2008-as F1-es Német Nagydíj nem tartozik a legjobb emlékeim közé, mikor az utolsó kanyarban a falban ért véget számomra a verseny, ráadásul kórházba is kellett mennem. Szóval egyszer fent, egyszer lent”- emlékszik vissza a Marussia német pilótája.

000 facebook_banner.jpg

Timo saját honlapján így vélekedik a hazai versenyéről: "Számomra ez mindig különleges verseny. Ugyanakkora rajongótáborunk lesz, akárcsak Lewisnak és Jensonnak két héttel ezelőtt. Nagyon különleges hétvége lesz nekem, és a többi német versenyzőnek, hiszen a pálya csupán 30 percre van az otthonomtól. Értem itt el már néhány jó helyezést a múltban, és remek dolog tudni, hogy a családod és a barátaid is ott szurkolnak érted. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és úgy látom, hogy most még előrébb tartunk, mint két hete.”

A Marussiának továbbra sem szabad pontokról álmodnia, de még a Q3-ba kerülés is távolinak tűnik. Bevallottan az is nagy sikerélmény lenne számukra, ha meg tudnák előzni a Caterhameket, de legalább is közelebb kerülni hozzájuk. A német versenyző óhaja, ráadásul eddig nem teljesült, ugyanis pénteken mindkét szabadedzésen esett az eső, illetve a szombati kvalifikációra szintén jósolnak csapadékot a meteorológusok.

 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 timo glock marussia formula-1