2012. júl 21.

F1 Pedro De la Rosa több figyelmet vár az erősebb riválisoktól

írta: FormaNet
F1 Pedro De la Rosa több figyelmet vár az erősebb riválisoktól

Az utolsó két pozíciót érte el a Német Nagydíj időmérő edzésén a két HRT-s pilóta. A csapat McLarennél komoly tapasztalatokat szerzett spanyol pilótája, Pedro de la Rosa hangot adott azon észrevételének, miszerint a lassabb pilótákat a nagyobb alakulatok versenyzői igencsak semmibe veszik.

De la Rosa panasza.jpg

A spanyol úgy érzi, tönkretették a kvalifikációjának első szakaszát, miután egy erősebb autóban ülő riválisa az időmérő első szakaszában elé vágott.

„Ez egy nagyon jó időmérő edzés lehetett volna számunkra, hiszen a Q1 végén közel egy másodperccel gyorsabb voltam a Marussiánal, de az utolsó két kanyarban elém vágott valaki, ami két pozícióba került számunkra."

Senkinek nem okozott meglepetést a Hispania Racing Team azzal, hogy már az első etapban befejezték az időmérőt, ám szeretnék, ha a lassabb autójukkal is érvényesülhetnének a mezőnyben.

„Mindenkinek tiszteletben kell tartani a másikat, de most már csak előre kell tekintenünk" - folytatta a 41 éves versenyző.

000 facebook_banner.jpg

„.A legfontosabb rész azonban a holnapi verseny lesz. A futam végéig harcban kell lennünk, de az elmúlt néhány napban kiderült, hogy bármi lehetséges. Hiszen a három szabadedzés alkalmával is jól teljesített az autónk. A feltartást leszámítva kiváló időmérőt futottunk, meglátjuk mi lesz holnap, ugyanis száraz versenyre készülünk"- zárta pozitívan, De la Rosa.

Míg De la Rosa a 23. helyről, addig csapattársa, Narain Karthikeyan a 24. helyről rajtolhat a holnapi 2012-es Német Nagydíjon.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 hrt német nagydíj pedro de la rosa