2012. júl 21.

F1 Vettelt lenyűgözte a McLaren tempója

írta: FormaNet
F1 Vettelt lenyűgözte a McLaren tempója

A pénteki első szabadedzés korai szakaszában, a még száraz időjárási körülmények mellett  a Red Bull nem tudott lépést tartani a McLarenekkel, de az energiaitalosok bajnoka, Sebastian Vettel felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai versenyét megelőző futamon, Silverstone-ban is hasonló volt a helyzet pénteken, majd vasárnap a mezőny hátsó felében végzett a wokingi csapat.

sebastian vettel hockenheim.jpg 

Az első szabadedzésen a McLarenekhez képest két másodperces hátrányban, a 12. helyen végzett Sebastian Vettel, míg délután a mindvégig vizes aszfalton sikerült javítania eredményein egy harmadik helyre elegendő köridővel.

"Valóban nagyon versenyképesnek tűntek reggel" - mondta a hazai pilóta a McLarenekről péntek délután.

"Nem tudtunk olyan gyorsan menni, mint ők, ezért nem voltunk teljesen elégedettek. Még csak péntek van, még nehéz lenne következtetéseket levonni. Meglátjuk mi lesz holnap."

"Ma nem tudtunk túl sokat javítani a beállításokon, csak megszokni a körülményeket, mivel elképzelhető, hogy holnap és vasárnap is esni fog. Nem túl biztató az előrejelzés. Jó lett volna, ha szárazon is tudunk még kicsit menni, különösen délután, hogy teszteljünk pár dolgot, és megnézzük, milyen az autó. Holnapra és vasárnapra tartalékolni kell az esőgumikat, ezért ma megpróbáltuk korlátozottan használni őket."

000 facebook_banner.jpg

A csapattárs, Mark Webber szerint, az időjárás megnehezíti az erőviszonyok felmérését.

"Nem irányíthatjuk az időjárást, mindenkinek nehéz, mindent bele kell adni, hogy jó időt fussunk. Amikor a pálya állapota körről körre ennyire változik, akkor a köridők össze-vissza alakulnak, a versenyzők nem tudnak egyenletes köröket futni."

„Keményen szakadt, még az esőgumikat is használnunk kellett. Ez már sorban a második ilyen trükkös körülmények között zajló versenyhétvége. Nem tudtunk sokat menni szárazon, de úgy tűnik, hogy időjárás szempontjából a vasárnap jobb lesz. Vonalvezetés és tapadás szempontjából más ez a pálya mint Silverstone, ezért minden beállítást át kellett nézni. Néhány apró alkatrészt kipróbáltunk ma. A köridők változtak, történt pár baleset is, de mi mindent kihoztunk ebből a szabadedzésből, amit lehetett" – értékelte pénteki napját a legutóbbi futam győztese.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 red bull szabadedzés hockenheim sebastian vettel német nagydíj formula-1