2012. júl 21.

GP3 Kiss Pál Tamás: Fel kell gyorsulnunk!

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás: Fel kell gyorsulnunk!

A hockenheimi GP3-as hétvége szombati időmérő edzésén sajnos beigazolódott az, amitől Kiss Pál Tamás az előzmények fényében tartott. A magyar kiválóság már a pénteki szabadedzésen sem érezte jónak az autóját, ezért az időmérőn tovább kellett kísérletezniük a beállításokkal, ám sajnos rossz irányba mentek el, így végül a 17. hellyel kellett beérnie a kvalifikáción.

kiss pál tamás hockenheim.JPG 

Sosem ideális, amikor az időmérő közben kell még állítani az autón, hiszen ott már tétre megy a játék, de most kénytelenek leszünk ezt tenni” – mondta el a pénteki szabadedzés után Tamás, melyen a változékony időjárás és az áramszünet miatt gyakorlatilag 15 percük volt érdemi munkát végezni. Szombaton így gyakorlatilag az ismeretlenbe kellett fejest ugraniuk.

„Túl sok biztatót sajnos most nem tudok mondani. Sajnálom, hogy ennyit sikerült kihoznom ebből az időmérőből, de tényleg minden tőlem telhetőt megtettem, és ebben most egyszerűen ennyi volt. A probléma az, hogy most nem is hátráltatott minket semmi külső körülmény, nem tartottak fel, nem volt technikai problémánk, egyszerűen lassúak voltunk és nem találtuk a megfelelő beállításokat” – vallotta be őszintén Tamás.

„Annyira alulkormányzott volt az autó, hogy csak vártam, vártam, hogy beforduljon, de semmi nem történt, úgyhogy rengeteg időt veszítettünk a kanyarokban, miközben az egyenesekben sem gyorsultunk sokat tegnaphoz képest. Természetesen próbáltam alkalmazkodni az autóhoz, és az adott technikából kihozni a maximumot, de igazán gyors akkor tud lenni az ember, ha olyan az autó, amilyennek ő szereti, én pedig inkább a minimális túlkormányzottságot részesítem előnyben, vagyis pont az ellenkezőjét annak, ahogy most kellett vezetnem” – árulta el hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese.

„Most nyilván változtatnunk kell valamit az első futamra, de ez őszintén szólva innentől kezdve kicsit lottó lesz. Aminek működnie kellett volna, az most valamiért nem működött, úgyhogy kénytelenek vagyunk mással próbálkozni, mert ha nem gyorsulunk, akkor nagyon nehéz lesz pontokat szereznünk ezen a hétvégén. Nem adjuk fel, próbálkozunk, és minden idegszálunkkal arra koncentrálunk, hogy felgyorsuljunk, de ez most kivételesen nehéz feladatnak ígérkezik. Az egyik csapattársam most itt sincs, a másik pedig újonc, úgyhogy gyakorlatilag csak magunkra számíthatunk, és azért ez sem kis hátrány az ilyen helyzetekben. Esőben bármi megtörténhet, úgyhogy most különösen nem bánnám, ha esne. Így vagy úgy, de fel kell gyorsulunk!” – zárta nyilatkozatát Kiss Pál Tamás, mielőtt visszasietett csapata bokszába, hogy versenymérnökével együtt belevesse magát a telemetriai adatok kielemzésébe.

A GP3 délután 17 óra 20 perckor kezdődő első hockenheimi futamán Kiss Pál Tamás egyik riválisának tízhelyes rajtbüntetése miatt a 16. helyről rajtol majd. A verseny felvétele 20 óra 30 perctől az Eurosporton lesz megtekinthető.

Szólj hozzá

időmérő hockenheim gp3 kiss pál tamás