2012. júl 23.

F1 Hamilton: Remélem Heikki versenyképes autóba ülhet 2013-ban

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Remélem Heikki versenyképes autóba ülhet 2013-ban

Lewis Hamilton számára nem alakult valami szerencsésen a Német Nagydíj, hiszen egy defektnek köszönhetően már a verseny elején elszálltak esélyei a jó eredmény elérésére. A brit pilóta, hamar túltette magát 100. versenyén, és máris előretekint a Magyar Nagydíjra. Hamiltonhoz hasonlóan Heikki Kovalainen is jubilált Németországban, és valószínűleg ebből az alkalomból a mclarenes kitért egykori csapattársa tehetségére is, és örülne neki, ha a Caterham pilótája kapna egy versenyképes autót 2013-ra, amivel a dobogós helyekért küzdhetne.

hamilton -  kovalainen.JPG 

A finn pilóta, Heikki Kovalaien lehet az idei átigazolások egyik szereplője, hiszen szerződése az év végén lejár az ex Lotus csapattal. A 30 éves finn versenyzett már élcsapatoknál, a Renault és McLaren istállóknál, de hírnevét a jelenlegi munkaadójánál, a Caterham csapatnál kellett újjáépítenie, és bár a mezőny egyik legstabilabban teljesítő pilótájáról van szó, ám mostani csapatánál egyszerűen nincs esélye kitörni.

Heikki 2008-ban és 2009-ben volt Hamilton csapattársa a wokingi alakulatnál, és a Német nagydíjon mindketten 100. nagydíjukat teljesítették, de mindkét versenyző számára inkább felejthető eredményt hozott a bűvös szám.

Hamilton a futam vége felé jelezte is a csapatának rádión keresztül, hogy inkább kiállna a sérült McLarennel, majd ezután nem sokkal be is gurult a garázsba.

"Nem láttam értelmét, hogy a sérült autóval körözgessek. Addig is csak a vezetés élményéért teljesítettem a futam egy részét” – nyilatkozta nem túl boldogan a brit.

Kovalainen hasonlóan küzdött a versenyen, ennek ellenére Hamilton mégis úgy gondolja, hogy ex csapattársa gyorsabb autót érdemelne a 2013-as szezonra.

"Heikki már bizonyította, hogy egyike a leggyorsabb versenyzőknek” – értékelte egykori csapattársát a 2008-as bajnok az MTV3 csatornának adott interjújában.

"Sajnos, nem épp egy versenyképes autóban ül jelenleg, de számtalanszor megmutatta már, hogy mennyire erős versenyző, mentálisan is ott van és emellett nagyon gyors. Nagyon remélem, hogy megkapja az esélyt arra, hogy újra egy gyors autóba ülhessen és, hogy egyszer újra versenyezhessünk egymás ellen.”

000 facebook_banner.jpg

A McLarennél eltöltött évek alatt a finn versenyző többször ért el dobogós helyezéseket.
2008-ban éppen a Magyar Nagydíjon szerezte meg élete első (és jelenleg is egyetlen) győzelmét. Ez az év jobban alakulat számára, mint a következő (2009), hiszen közel kétszer annyi pontot szerzett a bajnoki pontversenyben. A 2008-as évet a világbajnokság 7. helyén zárta  53 ponttal, míg 2009-es szezonban csak 12. lett 22 egységgel.  2010-re a Lotus F1 Racingnél (ma már Caterham F1 Team) talált magának helyet, azóta egyszer sem sikerült még pontszerző helyen célba érnie.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton heikki kovalainen formula-1