2012. júl 24.

F1 Alonso minden pénzt megér

írta: FormaNet
F1 Alonso minden pénzt megér

A világbajnoki tabellát vezető Fernando Alonso a jelenlegi Formula-1-es mezőny legjobban fizetett versenyzője, és kétség sem fér hozzá, hogy idei teljesítménye alapján a spanyol igencsak megéri a pénzét. A rendkívül szoros mezőnyben idén eddig ő az első versenyző, aki triplázni tudott, és hockenheimi diadala után teljesen megérdemelten rengeteg dicséretet zsebelt be.

ferrari hockenheim.jpg 

Livio Oricchio, brazil Formula-1-es tudósító a Német Nagydíj után azon véleményének adott hangot, hogy Fernando Alonso 25 millió eurós fizetése "alkalmi vétel" volt a Ferrari számára. A Times tudósítója egyetért kollégájával, és úgy véli, „bármennyit is fizet a Ferrari Alonsónak, az nem lehet elég”

A Toro Rosso korábbi pilótája, Jaime Alguersuari szintén méltatta honfitársát, és úgy véli, minden csapatfőnök ilyen versenyzőről álmodik.

"Ha csapatfőnök vagy, akkor egy olyan pilótát akarsz, aki következetesen gyors, sok pontot szerez, és kevés hibát követ el. A Ferrarinál ez pontosan Fernando Alonso” - nyilatkozta Alguersuari az El Mundónak.

Alonso az egyetlen olyan pilóta a mezőnyben, aki ebben a szezonban már háromszor ünnepelt a dobogó legfelső fokán, és ebben a kiszámíthatatlan idényben is úgy áll a bajnokság élén, hogy ha ezen a hétvégén otthon maradna, és nem állna rajthoz a Magyar Nagydíjon, akkor is úgy térhetne vissza a nyári szünetről, hogy vezeti a világbajnokságot.

Niki Lauda szerint a spanyol klasszis kimagasló formája a szezon második felében is megmarad, sőt az osztrák legenda odáig ment, hogy a hockenheimi verseny eredménye előrevetítette a 2012-es szezon végkimenetelét.

"Eddig hibátlan munkát végzett, és a szezon második felében sem fogja elfelejteni, hogyan kell ezt csinálni” – mondta Lauda a Die Welt napilapnak, és határozottan úgy véli, hogy jelenlegi formájában nagyon nehéz feladatuk lesz a riválisoknak, ha le akarják győzni a kétszeres bajnokot.

A maranellóiak korábbi versenyzője, Patrick Tambay a francia RMC Sportnak így nyilatkozott a Ferrari klasszisáról: "Egy rendkívüli képességű pilótáról beszélünk. Minden lehetőséget megragadott a szezon elején is, egy nem túl hatékony autóval, és mindig pontot szerzett, vagy amikor tudott, akkor győzelmet. Hihetetlen módon motiválja a csapatot, és következetesen pontszerző helyen végzett minden eddigi versenyen.”

A Német Nagydíjon újra a szezon eleji formájában tündöklő Jenson Button elismerte, ha újra be akar szállni a világbajnoki címért zajló küzdelemben, akkor kötélidegekre lesz szükség, ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy Fernandóval is könnyen megfordulhat a szerencse. Mindemellett a 2009-es bajnok is elismerte, a spanyol „nagyszerű munkát végez, és megérdemli azt, ahol van.”

000 facebook_banner.jpg

Az osztrák ORF televízió kommentátora, és egykori F1-es pilóta, Alex Wurz is osztja Niki Lauda véleményét, miszerint a legutóbbi győzelem után egyértelműen Alonso a legesélyesebb a vb címre.

„A Ferrari már felzárkózott, vége a rossz napoknak, így innentől kezdve jóval kevesebb pontot fognak veszíteni, és van nekik egy Alonsójuk, aki jelenleg tökéletes formában van, és a csapatnál jó hangulat uralkodik. Az, hogy Alonso vezeti a ponttáblázatot, határozottan sokat ér.”

Az olasz sportlapok már a Ferrari uralomról cikkeznek, és sok más szakértővel egyöntetűen úgy vélik, Alonso soha nem volt még ekkora formában, mint az idei szezonban.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso formula-1