2012. júl 25.

GP3 Kiss Pál Tamás dobogós célokkal, és egy kis meglepetéssel készül hazai versenyére

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás dobogós célokkal, és egy kis meglepetéssel készül hazai versenyére

A Magyar Nagydíjat megelőző szerdai napon rendezték meg az OXXO Energy Drink és Kiss Pál Tamás első közös sajtótájékoztatóját. Az esemény 10 órakor kezdődött a budapesti Ramada Resort Aquaworldben. A hivatalos sajtótájékoztatón jelen volt természetesen Magyarország első GP3-as versenyzője, Kiss Pál Tamás, David Hayle, az Atech CRS GP csapatfőnöke, valamint Nagy László - a magyar versenyzőt támogató -, OXXO energiaitalokat gyártó cég kereskedelmi igazgatója.

IMG_8961.JPG 

A sajtótájékoztató a szabadban volt, így a rendkívül borult, szeles időjárás kissé megijesztette a megjelenteket, de szerencsére a végére még a Nap is kisütött, így az időjárás okozta kellemetlenségek nélkül zajlott le az esemény.  Kiss Pál Tamás meg is jegyezte, hogy a hétvégén örülne az égi áldásnak, de erről később...

A tájékoztatót Nagy László kezdte meg, aki elmondta, rendkívül örül az együttműködésnek, főleg egy ilyen jelentős esemény előtt, mint a Magyar Nagydíj.

"Az OXXO Energy Drink számára sokat jelent a GP3-as betétfutam, hisz egy olyan kiváló magyar sportolónak szurkolhatunk majd, mint Kiss Pál Tamás" -kezdte a kereskedelmi igazgató, majd arról is beszámolt, hogy cégük több, mint 30 kiemelt versenyzőt támogat, határon belül és azon túl is, a GP3-tól kezdve egészen a billiárdig.

"Tamással az idei évben indult a közös együttműködésünk és már most világszínvonalú eredményeket értünk el a közös munka során. Ezúton gratulálunk Tamásnak az eddigi sikereihez is. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiemelkedő tehetségű versenyzővel dolgozhatunk együtt. Közös célunk, hogy továbbra is kiemelkedő eredmények születhessenek, és bízunk Tamás tehetségében, kitartásában, és biztosak vagyunk a további közös sikerekben, hajrá Tamás!"- értékelt, és egyben tekintett a jövőbe  Nagy László.

 kiss pál tamás sajtótájékoztató.JPG

Ezt követően David Hayle, csapatfőnök vette át a szót, ő volt, aki felfedezte a tehetséget, kitartást, és tanulási vágyat Tamásban. Beszélt arról, hogy Tamás három éve versenyez náluk és, hogy nagyon nehéz a szériában versenyezni.

"Több csapat is van, akikkel nehéz szembeszállni, és tartani velük a lépést, de remélhetőleg jó úton járunk és a jövőben sikerülni fog."

Példaként hozta a monacói végeredményüket, amikor a 3. helyről rajtolva végül a másodikként futottak be, majd ezután kitért a múlt hétvégi Német Nagydíjra is.

"Bár jól indult, de nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, de reméljük, Tamás hazai közönsége előtt jobb eredményt tudunk elérni" – fejtette ki reményeit  Hayle a magyar hétvégével kapcsolatban.

"Minden pilótának nagyon fontos a hazai verseny, a család és barátok előtt. Ha megnyerjük a futamot, akkor tuti, hogy hatalmas bulit csapunk vasárnap este."

Kiss Pál Tamás értékeléssel kezdte a tájékoztatót, beszélt az elmúlt időszakról, a hungaroringi céljairól, egy-egy saját praktikáról, valamint az autó beállításairól is.

"Nagyon motiváltak vagyunk, ha az eredmények nem is mindig jönnek össze, de közel vagyunk ahhoz, hogy jobbak szülessenek. Minden apróságra koncentrálni fogunk, hogy a legjobbat tudjuk összerakni az itthoni futamra."

IMG_8998.JPGA 21 esztendős miskolci születésű pilóta kitért a különleges Monacóra is, ahol fantasztikus élményben volt része.

"Monacóban mindenki egyforma esélyekkel a nulláról indul. Itt jön ki mindenkiből igazán, hogy tud-e gyorsan alkalmazkodni, hogyan tudja lereagálni a körülményeket, és ki mennyire érett össze a csapatával" –vélekedett a magyar versenyző, a hungaroringi megmérettetésre pedig természetesen dobogós célokkal érkezik.

"Mindenképp azon leszünk, hogy a dobogóra felálljak, mert akár benne is lehet egy jó eredmény a hétvégében. Remélhetőleg az első öt hely valamelyikére tudom kvalifikálni magam, mert akkor van esélyem a dobogóra."

"A tavalyi verseny alapján, úgy gondolom nagyobbak az esélyeim, mint a többi versenyzőnek, ugyanis jól ismerem a pályát és ezáltal tudom, hol lehet extra tapadáshoz jutni. Vannak olyan pontjai is, ahol lehet előzni és ezekkel tisztában is vagyok csak úgy, mint azzal, hogy mire kell odafigyelni. Ezek olyan dolgok, amelyek talán a többi versenyzőnél nincsenek meg" – latolgatta esélyeit a fiatal versenyző.

"Ha esni fog, annak örülni fogok, hiszen Silverstone-ban is nagyon erősek voltunk esőben. Nedves körülmények között a csapat is, és én is nagyon magabiztos vagyok. Ha száraz idő lesz, akkor kicsit nehezebb dolgunk lesz, de akkor is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle."

A pontversenyben Tamás a 11. helyen áll jelenleg. Ezen állás szerint is, illetve esélyei latolgatása alapján is úgy gondolja, reális lenne az első ötbe kerülés.

"Muszáj a legtöbb pontot gyűjteni, mert nagyon szoros az élmezőny. Ha a hátralévő futamokon legalább egyszer-kétszer sikerül dobogóra állnom, az nagyon nagy lökést tudna adni, hogy a szezon végén az első ötben végezhessek."

kiss pál tamás sajtótájékoztató_2.JPG

A csapat eddigi 37 pontjából Tamás 36-ot szállított. Arra a kérdésre, hogy nyomasztja-e, vagy inkább élvezi az első számú pilótára háruló felelősséget, a magyar kiválóság így felelt.

"Mindkettő, de inkább élvezem, mert ez jobban mutatja az egyéni teljesítményt. Nem könnyű ez az év, hisz rajtam kívül szinte csak újoncok voltak a csapatban és az energia egy része arra is megy el, hogy őket felhozzuk a megfelelő tempóra."

Kiss Pál Tamás a hétvégére kisebb meglepetésekkel készül hazai közönségének, melyek közül az egyik az autóján lesz megtekinthető. A magyar zászló színei lesznek felfestve az autó orrárra és a hátsó szárnyak oldalára. Azonban arról, hogy mi lesz a többi meglepetés, még nem nyilatkozott.

"Az autón látszik, hogy a magyar színeket próbáltam kiemelni, mindezt azért, hogy a magyar emberek láthassák. Megpróbálunk még egy aprósággal kedveskedni a hétvégére, de arról nem árulhatok el semmit, mert még képlékeny" –zárta a sajtórendezvényt a fiatal magyar pilóta, egy rejtélyes meglepetéssel a tarsolyában.

 

FormaNet, Németh Dániel

Fotó: Németh Dániel

000 facebook_banner.jpg

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

hungaroring sajtótájékoztató kiss pál tamás GP3