2012. júl 26.

F1 Alonso: Nem hibázhatunk

írta: FormaNet
F1 Alonso: Nem hibázhatunk

Fernando Alonso szerint a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy hibázzon a szezon hátralévő versenyein, még úgy sem, hogy jelenleg vezeti a pontversenyt. A spanyol pilóta 34 ponttal előzi meg az egyéni bajnokságban Mark Webbert, és 44 ponttal a címvédő, Sebastian Vettelt, és nem mellesleg idén egyedüliként már háromszor tudott a dobogó tetejére felállni.

fernando alonso hockenheim.jpg 

Fernando Alonso elismerte, hogy az első félidőt tekintve jól áll a bajnokságban, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy egy esetleges hiba után nagyon könnyű elveszíteni a lendületet, így fontosnak tartja, hogy mindig az aktuális versenyre koncentráljanak.  

"Azt hiszem, jó helyzetben vagyunk a pontokat illetően, jó eredményt értünk el a szezon első felében, de ez még csak a szezon első fele volt. Még tíz fontos verseny van hátra mindenkinek, és az ötödik-hatodik helyezettnek sem lehetetlen ledolgozni a hátrányát. Csak egy két versenyen kell jó helyen lenniük.” - fogalmazott Fernando a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.  

"Koncentráltnak kell maradnunk, és minden hétvégén kihozni a maximumot abból, ami a kezünkben van. Ez lehet a dobogó, vagy az ötödik-, esetleg egy hetedik hely.  Nem engedhetjük meg magunknak az esetleges hibákat, vagy bármit, amit később megbánhatunk. Következetesen kell folytatni, és még mindig túl korai a bajnoki címen gondolkodni, hiszen jelenleg a McLaren, Red Bull, Lotus és a Mercedes közül is bárki esélyes."

A kétszeres bajnok azt azért elárulta, hogy egy álom válna valóra számára, ha vb címek tekintetében beérné gyermekkori hősét, a háromszoros brazil világbajnokot, Ayrton Sennát.

"Azt hiszem erre még várni kell. Álom lenne számomra a harmadik világbajnoki cím, most vagy akár hat év múlva is. Fontos lesz számomra, hiszen ugyanannyi volt Ayrtonnak is, aki már gokartos éveim óta a példaképem. A három az mindig egy nagy szám, és remélem elérem.”

000 facebook_banner.jpg

A Red Bull körül kialakult vita kapcsán hozott FIA döntésről is megszólalt Alonso, aki biztos benne, a változás nem lesz hatással a Ferrarira.

"Számunkra semmin nem változtat, pontosan ugyanolyan lesz az autó, mint Silverstone-ban, vagy Németországban. De rájuk (Red Bull) nem tudom milyen hatással lesz."

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 hungaroring fernando alonso formula-1