2012. júl 31.

F1 Ecclestone mégis számol New Jersey-vel jövőre?

írta: FormaNet
F1 Ecclestone mégis számol New Jersey-vel jövőre?

Bernie Ecclestone nemrégiben még egyáltalán nem volt abban biztos, hogy az eredeti tervek szerint 2013-ban debütáló New Jersey-i verseny valóban benne lesz a jövő évi programban. A Hungaroringen azonban a FOM vezért megerősítette, hogy a 2013-as versenynaptár tervezete tartalmazza az újabb amerikai helyszínt, továbbá azt is elmondta, hogy az elkövetkező idényben ugyanúgy 20 futam vár a pilótákra, akár csak idén.

bernie ecclestone.JPG 

Bernie Ecclestoen még tavasszal úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy New Jersey 2013-ban már otthont adhat egy Formula-1-es nagydíjnak,ám nagyjából egy hónapja, júniusban megcáfolta saját maga korábbi kijelentését.

Nem, valószínűleg ez még nem 2013-ban lesz. Más irányba is kell tekintenünk. Amit eddig láttam az építkezésekből, nem vagyok annyira biztos a dologban, mint ők. Ha garantálni tudják, hogy időben befejezik, és megerősítik, hogy ez időben megtörténik, akkor természetesen ott lesznek a versenynaptárban”- mondta nemrégiben a FOM vezér New Jersey jövő évi csatlakozásáról.

Ecclestone ezen kijelentése után sok ellentmondásos találgatás látott napvilágot, azonban a széria első embere a Magyar Nagydíj idején kijelentette, hogy a jövő évben is mindenképp 20 verseny kerül majd megrendezésre, és ebből az egyik remélhetőleg New Jerseyben lesz.

Mikor a Spanyol Nagydíj jövőjéről kérdezték, a brit üzletember utalt arra, hogy ezzel kapcsolatban már megállapodás született.

„Nem, Valencia nem rendez futamot 2013-ban, mert az éves váltás miatt jövőre Barcelona kapja a Spanyol Nagydíj rendezési jogát.”

000 facebook_banner.jpg

Azt már tudjuk, hogy jövőre nem lesz Valenciában verseny, ám New Jersey versenyével kapcsolatban továbbra is kissé ellentmondásosak a hírek.

 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 versenynaptár new jersey bernie ecclestone formula-1