2012. júl 31.

F1 Még néhány jó eredmény, és a Lotus átértékelheti idei céljait

írta: FormaNet
F1 Még néhány jó eredmény, és a Lotus átértékelheti idei céljait

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier úgy gondolja, nem a csomag hibája, hogy nem tudtak nyerni Magyarországon. Volt olyan pillanat a hétvégén mikor úgy tűnt a Lotus képes lesz győzedelmeskedni, de végül Kimi Räikkönen és Romain Grosjean képtelen volt megelőzni az élen álló Lewis Hamiltont, így második, harmadik helyen futottak be, immár másodjára ebben a szezonban. A csapatfőnök szerint a győzelem is hamarosan megérkezik, és bár vb címről még nem álmodoznak, de ha továbbra is sikerül az élmezőnyben maradniuk, akkor hamarosan átértékelhetik a 2012-es idényre kitűzött célt. 

hungaroring 2012.JPG 

A Bahreini Nagydíj után Magyarországon is kettős dobogót ünnepelhetett a Lotus F1 Team, miután Kimi Räikkönen a második-, és Romain Grosjean a harmadik helyen szelte át a célvonalat. A két versenyző egy ideje már nagyon éhes a győzelemre, ettől függetlenül a csapatvezető, Eric Boullier egyáltalán nem bánkódik amiatt, hogy ez még nem sikerült, sőt rendkívül elégedett a csapat munkájával, és véleménye szerint az elmúlt hétvégén sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint Bahreinben.

Mindkét autónk a dobogón volt a kanyargós pályán, ami nagyon szép munka volt a csapattól, sőt jobb volt, mint Bahrein, főleg miután Romainnal kedvezőtlen hétvégét futottunk Németországban.”

„Pilótáink jó versenyt futottak, és el szerettük volna kapni az elsőt, de tudtuk, hogy  ezen a pályán nagyon nehéz az előzés.”

„Elégedettek vagyunk az időmérővel is, hogy a különböző taktika ellenére, mindkét autónk a legjobb ötben volt. Ha tudjuk ezt folytatni a szezon többi részében is, akkor harcban leszünk a győzelemért” – jelentette ki magabiztosan Boullier, aki jelenleg annak is örül, hogy a konstruktőri bajnokságban sikerült megelőzniük a Ferrarit, és 11. futamot követően most a Red Bull és a McLaren után a csapat a harmadik helyet foglalja el a tabellán. Ugyanakkor elismerte, hogy hiába a jó szereplés, nem lesz felhőtlen az öröm, ha a hátralévő kilenc nagydíjon sem sikerül nyerniük.

„Nyilván ha minden hétvégén a második-harmadik pozícióban lennénk, az nem lenne probléma, de bizonyos szemszögből frusztráló volna elszalasztani a futamgyőzelmet. Egy jó időmérő kell és nyerni tudunk.”

000 facebook_banner.jpg

Bár a rivális csapatok egyre inkább úgy gondolják, hogy a Lotus is csatlakozott a legjobbak közé, ám Boullier realista maradt, és úgy véli, a világbajnoki címre még nem esélyesek, de az ötödik helyről mindenképpen szeretnének előrelépni.

„Célunk továbbra is ugyanaz: előrébb végezni, mint tavaly. De ha minden versenyt elöl fejezünk be, akkor talán majd átértékeljük törekvéseinket.”

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 lotus hungaroring magyar nagydíj formula-1