2012. aug 01.

F1 Red Bull: Féltékenység és irigység

írta: FormaNet
F1 Red Bull: Féltékenység és irigység

Kis túlzással ugyan, de lassan már alig telik el úgy egy versenyhétvége, hogy a paddock ne legyen hangos valamilyen Red Bull elleni támadástól, csalással való gyanúsítástól. A csapat főtanácsadója,  Dr. Helmut Marko szerint ezeket az alaptalan rágalmazásokat csak a féltékenység táplálja.

2010- red bull.JPG 

A legtöbb technikai vitát idén a Red Bull Racing autói robbantották ki, beleértve a padlólemezen kialakított réseket, a kerékagyakat, a motorvezérlést, és legutóbb a padlólemez magasságát állító szerkezetet.

A napokban a csapatfőnök Christian Horner már kissé kikelt magából, és azon véleményének adott hangot, hogy a kreativitás nem egy szégyellni való dolog, főleg úgy, hogy az FIA egyszer sem találta szabálytalannak egyik alkalmazást sem.

Ugyanezt az elvet vallja a tulajdonos, Dietrich Mateschitz jobb keze, Helmut Marko is, aki a német RTL-nek adott interjúban nem tagadta, hogy a Red Bull szabályértelmezése a határokat feszegeti.

"Mi csak kreatívak vagyunk. A szabályokon belül mozgunk, de természetesen tudjuk, hogyan lehet számunkra legmegfelelőbben alkalmazni őket. Más csapatok ezen a fronton egyszerűen nem olyan jók, mint a Red Bull” – dicsérte az energiaitalosok egyik erősségét az osztrák.

„Ha meglátnak valamit tőlünk, akkor vagy másolni kezdik, vagy megpróbálják elérni, hogy betiltsák” – folytatta Helmut Marko, aki egyértelműen arra vezeti vissza ezt a sok támadást, hogy nem gyári csapatként, ekkora sikereket értek el, ezért nagy irigység veszi őket körbe.

000 facebook_banner.jpg

„Féltékenységet és irigységet tapasztalunk a paddockban, amiért az elmúlt két évben mi nyertünk, holott nem vagyunk egy hagyományos versenycsapat. Azt hiszem ez táplálja ezt a haragot, és ezért próbálnak valamilyen úton módon megzavarni minket.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 red bull helmut marko formula-1