2012. aug 03.

F1 Boullier: Räikkönen 10-ből 9

írta: FormaNet
F1 Boullier: Räikkönen 10-ből 9

A Lotus istálló főnöke, a francia Eric Boullier tízes skálán kilenc pontot adna első számú versenyzője első féléves teljesítményére. Tizenegy futammal a háta mögött, Kimi Räikkönen az 5. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, és eddig már öt dobogós helyezést is szállított csapatának. Mikor pedig véleményt kellett mondania, a visszatérő finn klasszist, Boullier csaknem tökéletesre értékelte.

Raikkönen Német GP előtt1.jpg 

„Meglepő lenne? Igen is, meg nem is. Mikor valaki két év után tér vissza, mindig van egy kérdőjel, hogy megfelelően edzett-e, és megvan-e még a szükséges koncentrációja. Nem kellett megerőltetnie magát azért, hogy ismét a régi legyen”- nyilatkozta a finnről Boullier, ugyanakkor nem szeretne jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy Räikkönen harcolhat-e a világbajnoki címért a hátralévő kilenc versenyen.

„Nem tudom, talán ha minden futam végén másodikak és harmadikak lennénk. De nem lehetnek nagyobb céljaink, mint amennyi teljesíthető.”

Boullier szerint a Lotus nem elégszik meg az elért eredményeivel, sőt továbbra is a maximumot próbálják nyújtani, hogy a mezőnyben ők maradhassanak a leggyorsabbak.

„Nagyon jó helyzetben vagyunk, de nem ülhetünk a babérjainkon. Ezután is nyomnunk kell, főleg az új fejlesztési csomagunkkal. Ezután a nyugodtnak ígérkező szünet után újításokkal jövünk majd, amik minden bizonnyal segítenek majd egy jó rajthely megszerzésében, ami lehetővé teszi, hogy a győzelemért harcolhassunk.”

000 facebook_banner.jpg

A francia csapatfőnök úgy látja, hogy a Monacói Nagydíj óta rengeteget fejlődtek, sőt egészen közel állnak már a Red Bull istállóhoz is. Mindenesetre a Lotust az idény eleje óta titkos esélyesként tartják számon, akik teljesítményében akármikor ott lehet a győzelem. Noha a Lotus (több más csapattal együtt) sokat szenvedett amiatt, hogy az FIA betiltotta egy-egy alkatrészüket, továbbra sem adják fel és megkísérlik a lehetetlent is.

 FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen eric boullier formula-1