2012. aug 03.

F1 Senna jövője a kvalifikációs teljesítményén múlik

írta: FormaNet
F1 Senna jövője a kvalifikációs teljesítményén múlik

A Williams brazil versenyzője, Bruno Senna nagyon bízik benne, hogy a jövőben határozottan jobban fognak majd szerepelni az időmérő edzéseken, ahogy azt tették a Magyar Nagydíjon is.

25. bruno senna.JPG 

Sir Frank Williams által irányított csapat versenyzője, Bruno Senna eddig küzdött az időmérők során, de a Hungaroringen végül bekerült a top tízbe, majd vasárnap egy erős, stabil teljesítménnyel a hetedik pozícióban fejezte be a futamot.

 „Az ok, amiért pontokat tudtunk szerezni, az a kvalifikáción mutatott jó teljesítmény, és így kell folytatnunk továbbra is. Mindenkinek lehetősége van felnőni a versenyzéshez, és ez az én lehetőségem, de ehhez szükségem van a csapat fejlődésére is. Néhány év óta, ez a legnehezebb Formula-1-es szezon. Egy tizedmásodperc öt-hat pozíciót is jelenthet. Úgy gondolom jól mentem az eddigi versenyeken. Ahogy már korábban mondtam, a kvalifikációs teljesítmény lesz a kulcs abban, hogy meggyőző legyek, és hogy maradok-e a csapatnál  jövőre, és remélhetőleg az elkövetkező években.”

A 29 éves brazil, a magyar futam után úgy érzi, nyugodtabban kezdheti meg a nyári szünetet.

„Azt hiszem, hogy összességében eddig  a magyarországi volt a legerősebb hétvégénk, és fontos, hogy így tudjuk folytatni. Ha rossz eredménnyel fejeztem volna be a versenyt és így kezdődne a szünet, akkor a fejemben maradt volna a keserűség.”

000 facebook_banner.jpg

A legendás Ayrton Senna unokaöccse optimistán várja a folytatást, ugyanis biztos benne, hogy csapata megtalálta az autó fejlesztésének irányát.

„Nyomnunk kell, és van még mit javítani, de tisztában vagyunk vele, hogy a csapat versenyképes. Tudjuk, merre vigyük az autót a következő pár versenyen. Egyértelműen a fejlődés útjára léptünk. Ezzel az autóval a top tízben kell végezni, ha nem vagyunk ott akkor az valami más miatt történt.”

FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 williams bruno senna formula-1