2012. aug 11.

F1 Ferrarinak is van még mit tanulnia a gumikról

írta: FormaNet
F1  Ferrarinak is van még mit tanulnia a gumikról

A Ferrari gumiabroncsokért felelős vezető mérnöke, Hirohide Hamashima úgy véli, csapatának még bőven van mit tanulnia a Pirellikről, annak ellenére is, hogy Fernando Alonso 40 ponttal vezeti a bajnokságot egy olyan szezonban, amikor az abroncsok viselkedésének megértése döntő tényező lehet  a bajnokság végeredménye tekintetében.

hirohide hamashima- ferrari.JPG 

Év elején érkezett a maranellói csapathoz Hirohide Hamashima, aki a korábbi gumiszállító, a Bridgestone F1-es részlegének vezetője volt, jelenlegi feladata pedig nem más, mint segíteni a Ferrarit a Pirelli gumik minél jobb megértésében és használatában. A meggyőző eredmények ellenére a szakember elmondta, van még mit tanulni.

„Továbbra is folyamatosan tanulmányozzuk a gumik viselkedését, hogy megtaláljuk a lehető legjobb utat a legjobb felkészüléshez.  Az eddigi tapasztalatom az, hogy az előző (Bridgestone) gumiabroncsok minden tartományban egyenletesen működtek, de a jelenlegi abroncsok sokkal változékonyabbak. Ezért fontos a megfelelő előkészítés, és a versenyzőknek is törekedniük kell arra, hogy kihozzák belőlük a lehető legjobbat. Ezek a tényezők a továbbiakban is nagyon fontosak lesznek.”

Hamashima dicsérte a kétszeres spanyol világbajnokot, aki nagyon jól kezeli az abroncsokat.

„Úgy gondolom a fő ok amiért Fernando vezeti a bajnokságot, az maga Fernando Alonso. Malajziában a Ferrari jól kezelte a gumikat, és Fernando győzni tudott, illetve azt hiszem még Valenciában is nagyon jól megértette az abroncsokat, és ezért tudott nyerni egy nagyon nehéz versenyen.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 pirelli formula-1 hirohide hamashima