2012. aug 16.

F1 Domenicali: Massa tudja a dolgát

írta: FormaNet
F1 Domenicali: Massa tudja a dolgát

A Scuderia Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, Felipe Massa pontosan tudja mit kell tennie ahhoz, hogy jövőre is a maranellói gárda színeiben versenyezzen.

felipe massa.JPG 

Annak ellenére, hogy Felipe Massa a tavalyi év után idén is meglehetősen alul teljesít önmagához, és főleg csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest, továbbra is megvan az esélye arra, hogy a szezon végén lejáró szerződését csapata meghosszabbítsa.

A brazil jelenleg 139 ponttal marad el a bajnokságot vezető Alonsótól, és nem mellesleg legutóbb a 2010-es Német Nagydíjon állhatott fel a dobogóra. A csapatnak pedig nagy szüksége lenne egy erős másodszámú versenyzőre, hiszen 11 nagydíjat követően a Ferrari a konstruktőri bajnokság negyedik helyét foglalja el, 57 egységgel elmaradva a listavezető Red Bull Racing mögött. A Ferrarinál ráadásul elismerik, hogy pillanatnyilag a Red Bull, a McLaren és a Lotus is gyorsabb autóval rendelkezik, és Stefano Domenicali azt sem tagadja, hogy Felipe Massa számára a következő megmérettetések Formula-1-es pályafutása kritikus pontjai lehetnek.

„Úgy gondolom, Felipe tudja, hogy mit kell tennie. Maximalizálnia kell teljesítményét, mert szükségünk van versenyzői képességeire. Pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy a konstruktőri első helyet célozzuk meg, és a pilóták versenyében is pontokat kell rabolni a többiektől. Jól tudja, hogy versenyzőként is, és a Ferrari csapat tagjaként is néhány nagyon fontos verseny következik számára” – nyilatkozta Domenicali, aki azt is hozzátette, hogy a csapat egy gyorsabb autóval tudná segíteni Felipét.

„Javítani kell az autón, és akkor biztos vagyok benne, hogy jobb munkát tud végezni.”

000 facebook_banner.jpg

Massa szerződéshosszabbítását mindenesetre továbbra sem kapkodja el a csapat.

„Nem kell kapkodnunk a döntéssel” – zárta rövidre a 2013-as pilótafelállás kérdését a csapatfőnök.

 

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 felipe massa formula-1