2012. aug 23.

F1 Schumacher újabb éles kritikát kapott - Heinz-Harald Frentzen meglepő kijelentése

írta: FormaNet
F1 Schumacher újabb éles kritikát kapott - Heinz-Harald Frentzen meglepő kijelentése

Michael Schumachert szinte visszatérése óta támadások érik, leginkább az eredménytelenség okán, ezek a kritikák hol felerősödnek, hol kissé elcsitulnak, de az elmúlt három évben soha sem csendesedtek el teljesen. A német legenda ebben a tekintetben igencsak megosztja mind a szurkolókat, mind pedig az F1 egykori és jelenlegi szereplőit. Van, aki dicséri a bátorságáért, hogy 43 évesen még 300-as tempóval körözget, és harcol a Mercédesben a világ összes F1-es pályáján, míg mások éppen a kora miatt támadják. A napokban egykori riválisa, Heinz-Harald Frentzen fogalmazott meg igen barátságtalan véleményt a hétszeres világbajnokról.

Frentzen bírálja Schumachert.jpg

Frentzen a Formula-1 előtt a sportkocsi versenyeken csapattársa is volt Schumachernek a Mercedesnél, és mindketten a kilencvenes évek első felében kezdték építeni F1-es karrierjüket. Nagyjából eddig lehet párhuzamot vonni kettőjük pályafutásával kapcsolatban, hiszen Frentzen 1994-ben (három évvel a Schumacher után) úgy érkezett meg a száguldó cirkuszba, a Sauber Mercedes pilótájaként, hogy végignézhette, ahogy honfitársa megszerzi első világbajnoki címét, a Benetton Ford volánja mögött.

Vitathatatlan, hogy Frentzen is a tehetséges pilóták közé tartozott, ám karrierje - mely 10 évig tartott az F1-ben - a mára legendává vált honfitársa árnyékában épült, és igazán nem tudott kiteljesedni. Megfordult a Williamsnél, a Jordannál, az Arrowsnál, és a Prostnál, végül 2003-ban a Saubernél fejezte be pályafutását, ráadásul abban az évben, amikor Michael Schumacher hatodik világbajnoki címét ünnepelhette. Tíz éve alatt Heinz-Harald Frentzen 160 nagydíjon összesen 3 futamgyőzelmet szerzett, és a pilóták pontversenyében egy második hely volt a legjobb eredménye 1997-ben, amikor is 39 pontos hátrányban végzett Jacques Villeneuve mögött.

Mint egykori pályatárstól és riválistól, Frentzent arról kérdezték, hogy Schumacherhez hasonlóan ő 45 évesen miért nem próbál meg visszatérni a száguldó cirkuszba? A német válasza nem volt túlzottan diplomatikus.

„Ez azért van, mert 45 éves vagyok, és mert Michael Schumacher mindent megtett, amit csak tudott azért, hogy az idősebb srácok iránt már ne legyen túl nagy érdeklődés" – nyilatkozta a német a Motorsport Aktuellnek.

000 facebook_banner.jpg

Hogy egyáltalán tervezte-e Frentzen valaha is a visszatérést, nem tudható, ám mostanában érdekes, és nem túl szimpatikus tendencia figyelhető meg az egykori versenyzők nyilatkozatainál. Egyre több olyan negatív vélemény lát napvilágot, melyet az F1-ből kikerült, nem különösebben nagy karriert befutott pilóták tesznek sikeres versenyzőkre, ami felveti a lojalitás kérdését, hiszen ezek a megnyilvánulások, még ha a szurkolók nagy részénél pont ellenkező hatást váltanak is ki, semmiképpen sem építik a Formula-1 arculatát, és megítélését.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

schumacher forma1 formula1 frentzen