2012. aug 29.

F1 A Lotus után a McLaren is dupla DRS-sel erősít

írta: FormaNet
F1 A Lotus után a McLaren is dupla DRS-sel erősít

A Mercedes idei innovációja, a dupla DRS-nek, vagy szuper DRS-ben nevezett rendszer az év elején még számos műszaki vitát váltott ki az F1-en belül, ám az FIA mindannyiszor legálisnak minősítette a rendszert, bár a használatát a jövő évtől betiltották. Ennek ellenére az alkalmazás már kissé módosított változatban megjelent a Lotuson, és a Belga Nagydíjon a McLaren is hasonló rendszert állít csatasorba.

hamilton-hungaroring.JPG

Az idei szoros bajnokság úgy tűnik, belekényszeríti a csapatok egy részét olyan innovációkba, melyek a jövőre nézve zsákutcát jelentenek, hiszen 2013-tól már nem használhatóak, ám a pillanatnyi sebességnövelés miatt, a szezon második felében értékes pontokat, helyezéseket jelenthet az a néhány század-, esetleg tizedmásodperc, elsősorban az időmérőkön.

A Lotus már a Magyar Nagydíjon, Kimi Räikkönen autóján tesztelte a saját, a Mercédesétől némileg eltérő rendszerét, és Spában már mindkét autó a hírek szerit rendelkezik majd az új alkalmazással. A hónap elején a McLarentől is olyan hírek érkeztek, hogy elkészült a saját fejlesztésük, melyet a Belga Nagydíjon be is akarnak vetni.

„Ez nem pont olyan, mint a Lótusé, de mi is sokat tanultunk a rendszerről" – nyilatkozta Sam Michael, a wokingi istálló sportigazgatója.

A szezon első feléből kiindulva arra számíthatunk, hogy talán még az eddiginél és kegyetlenebb küzdelem kezdődik, és nem csak a pályákon, de a fejlesztési versenyben is, hiszen továbbra sem lehet egyértelműen domináns csapatot nevesíteni, az idei bajnokságban. Az elmúlt két versenyen a McLaren fejlődése egyértelmű volt, ami azonban fejlesztések nélkül hamar megtorpanhat. Erről a Magyar Nagydíj győztese, Lewis Hamilton így vélekedett:

000 facebook_banner.jpg

„Azt hiszem, továbbra is nehéz pontosan megjósolni, ki lesz a következő nagydíj győztese, de úgy vélem, az elkövetkező néhány hétvége sokkal több elképzelést adhat számunkra, hogy állunk a világbajnoki címért folytatott küzdelemben" – nyilatkozta a napokban Hamilton.

„Nincs olyan csapat, aki egyértelmű fölényben lenne, bár mindenki keményen nyomja, hogy elkapja Fernandót a pilóták versenyében, éppen ezért,  minden dolog számít"- tette hozzá a McLaren világbajnoka.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1