2012. aug 29.

F1 Whitmarsh szerint a McLarenre továbbra is fényes jövő vár

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh szerint a McLarenre továbbra is fényes jövő vár

A Vodafone McLaren Mercedes körül az elmúlt hónapokban pletyka szinten felmerült néhány-, az alakulat esetleges anyagi problémáit feszegető kérdés, mind a névadó szponzor, a Vodafone jövőbeni tervei, illetve a Mercedes erőforrások tekintetében. A wokingiak csapatvezetője, Martin Whitmarsh azonban most egyértelművé tette, hogy a McLaren a jövőben is erős csapat lesz, függetlenül a körülményektől.

vodafone mclaren mercedes.JPG   

Ezen a héten az F1-es istállóknak be kell nyújtaniuk pénzügyi jelentéseiket az FIA-hoz, és a SportWoche szerint a McLarennél nem túl rózsás az anyagi helyzet, és a jövőben kilátások sem. A hírek szerint ugyanis a Vodafone, mint névadó szponzor 2013-tól felére csökkenti a szponzorálási költségeket, sőt az esetleges kivonulás sem kizárható. Ráadásul a csapatnak idén már fizetnie kell a Mercedes erőforrásokért, ami szintén jelentős költségnövekedéssel jár.

Martin Whitmarsh azonban nem lát okot aggodalomra, mindenkit biztosított afelől, hogy a cég bővülő üzleti portfoliója, illetve a márka Formula-1-es ereje miatt minden tekintetben magabiztosak lehetnek.

"Egyre erősebb” – jellemezte Whitmarsh a McLaren márka hatékonyságát az Autosportnak adott interjúban.

„Jövőre ünnepeljük az 50. évfordulónkat, és 1966 óta itt vagyunk a Formula-1-ben. A versenyek 25 százalékát megnyertük, 50 százalékban pedig dobogón végeztünk, és nyertünk LeMans-ban. A jövőre nézve jó helyzetben vagyunk.”

A Vodafone szponzori támogatásáról szóló spekulációk mellett a Mercedes motorok leváltása is többször terítékre került a médiában, legutóbb például a Hondával boronálták újra össze a legendás alakulatot, illetve arról is szóltak a hírek, hogy esetleg saját erőforrást tervez, ám Whitmarsh ragaszkodik hozzá, hogy a csapat kitart a jelenlegi partner, a Mercedes-Benz mellett.

„A Mercedesszel leszünk. Nem hiszem, hogy valaha is ennek az ellenkezőjét mondtuk volna…”

A Vodafon jelenlegi névadó szponzori szerződése 2013 végéig tart, és ha a vállalat ez után úgy dönt, hogy csökkenti részvételét a szériában, vagy éppen teljesen kivonul, úgy a McLarennek új főszponzor után kell néznie. A csapatfőnök arra számít, hogy az évek óta tartó remek együttműködés 2013 után is folytatódik.

„Egy kihívásokkal teli világban vagyunk. Az értékeket a pályán teremtjük meg, és szerencsések vagyunk, hogy sok jó vállalat támogat minket. A Vodafone a névadó szponzorunk, és reméljük, illetve arra számítunk, hogy ez továbbra is így marad, de ezen kívül is példa nélküli kapcsolatunk van a szponzorainkkal, akik közül néhányan már nagyjából 30 éve velünk vannak. Jelenleg 10 olyan támogatónk van, aki már több mint 15 éve nálunk van, és 15 év nagy idő minden sport támogatásában, az F1 szponzorációban pedig egészen hihetetlen. Ez is része az erősségünknek, de legfőbb tevékenységünk az F1. Nyerni kell az F1-ben.”

000 facebook_banner.jpg

„Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a Ron Dennis által vezetett McLaren Technológiai Center, és az egyéb vállalkozások zavaró jövőképet festenek számunkra, ugyanakkor az emberek azt is láthatják, hogy ezzel a változatossággal iparilag és gazdaságilag is erősebbek vagyunk.”

„A történelem azt mutatja, hogy amióta itt vagyunk, 107 csapat távozott a Formula-1-ből, éppen ezért vitathatatlanul veszélyes, ha nem gyári alakulatként vagy jelen. De ha most bárkit a paddockban megkérnénk arra, hogy nevezzen meg két csapatot, amely biztos, hogy öt év múlva is itt lesz az F1-ben, azt hiszem 98 százalékuk a McLarent és a Ferrarit mondaná.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 vodafone pénzügy szponzoráció mclaren martin whitmarsh formula-1