2012. aug 30.

F1 A fogadóirodák Hamilton belgiumi győzelmére tippelnek

írta: FormaNet
F1 A fogadóirodák Hamilton belgiumi győzelmére tippelnek

Hungaroringi győzelme után Lewis Hamilton lett a fogadóirodák kedvence, azaz a bukmékerek a brit bajnok győzelmére látnak a legnagyobb esélyt a hétvégi Belga Nagydíjon. Az eddigi favorit, Sebastian Vettel a második helyre csúszott vissza, viszont előlépett Spa egyik nagymestere, Kimi Räikkönen, ráadásul a bajnokságot vezető Fernando Alonso mellé.

lewis hamilton-hungaroring.JPG 

A népszerű internetes fogadóiroda, a bwin szerint, a legutóbbi futam, a Magyar Nagydíj futamgyőztese, Lewis Hamiltont lesz a szezon 12. versenyhétvégéjének favoritja, így a legkisebb szorzót (3.75) kapta meg. A 2008-as bajnok 2010-ben aratott győzelmet Spában, míg tavaly baleset miatt már a 12. körben kiesett.

A bukmékerek a pole pozícióra Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek adnak a legnagyobb esélyt, mindkettőjükre 3.5-ös szorzóval fogadhatunk. Ami a futamgyőzelmet illeti, Vettel a második helyre szorult 4.5-ös oddsával.

A harmadik helyen fej-fej mellett Kimi Räikkönen és Fernando Alonso áll. A spanyol még egyszer sem nyert Belgiumban, ezzel szemben a 2007-es világbajnok már négy alkalommal is a dobogó legfelső fokán pezsgőzhetett. Hogy végre meglesz a Lotus várva várt futamgyőzelme, az még a jövő zenéje, az mindenesetre biztos, hogy pénzünk hatszorosát kaphatjuk vissza, ha a Jégember, vagy a bajnoki tabella éllovasának győzelmére tippelünk.

Érdekesség, hogy a tavalyi Belga Nagydíj második helyezettjét, Mark Webbert megelőzi Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean. Míg a tehetséges francia 10-es, addig a rutinos Webber 11-es szorzót kapott.

Mögöttük Jenson Button és Michael Scumacher sorakozik fel, ám a jubileumi versenyére készülő hétszeres bajnok neve mellett már 23-as odds áll, míg Button győzelmére 13-as szorzóval fogadhatunk.

A német legenda csapattársa, Nico Rosberg sem tartozik a legesélyesebbek közé a maga 31-es oddsával, ám Felipe Massát még inkább alulértékelték, annak ellenére, hogy 2008-ban már bezsebelt egy győzelmet Spában. Massa esetleges sikerére fele annyi esélyt sem látnak, mint Rosberg győzelmére, hiszen a brazil 67-es szorzót kapott, ugyanúgy, mint a sauberes Sergio Pérez. Rajtuk kívül 100-as oddson belül maradt még a Williams venezuelai pilótája, Pastor Maldonado.

000 facebook_banner.jpg

Ami a csapatokat illeti, itt is hasonló a helyzet, bár a Lotus itt megelőzi a Ferrarit, annak ellenére, hogy Spában kimondottan nagy szerepe lesz az erős motoroknak, ami az olaszok egyik nagy erőssége.

McLaren: 2.95

Red Bull: 3.25

Lotus: 4.00

Ferrari: 5.75

Mercedes: 11.00

Sauber: 51.00

Williams: 67.00

 

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 fogadás formula-1