2012. aug 30.

F1 Pérez jövőre is maradna a Saubernél

írta: FormaNet
F1 Pérez jövőre is maradna a Saubernél

Sergio Pérez, a Sauber-Ferrari versenyzője a jövőjével kapcsolatos dolgokat szeretné még az elkövetkezendő hetekben letudni, de kihangsúlyozta,  nincs oka rá, hogy elhagyja jelenlegi munkaadóját. A fiatal mexikói versenyző egy jó első félidőn van túl a 2012-es bajnokságban, és nagyon elégedett azzal, amit csapatával eddig elértek. Elmondása alapján szeretné, ha ez a közös, sikeres együttműködés a jövőben is ugyanígy megmaradhatna.

26. sergio perez.JPG 

Sergio Pérez eddig egy lenyűgözően szerepelt az idei szezonban és kettő dobogós helyezése után nem nagy meglepetésre máris összeboronálták Formula-1-es világbajnokság egyik legpatinásabb csapatával, a Ferrarival.

Később többek között a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, Pérez tapasztalatlanságára hivatkozva cáfolta, a pletykákat, így valószínűleg ebból a „házasságból” egyelőre semmi nem lesz. A pilóta azonban elárulta, hamarosan eldönti hogyan tovább.

„Egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy végre döntést hozzak, amit idáig még nem tettem meg. Igaz, hogy még kicsit korai, de az elkövetkező hetekben döntenem kell. Nem aggódom miatta. Jó pozícióban vagyok, és csak a szezon második felére szeretnék összpontosítani, ami számomra jelenleg a legfontosabb.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrarival kapcsolatos híreknek van-e valami folytatásuk, a mexikói csak ennyit mondott: „Nem, nem igazán. Semmi változás nem történt az elmúlt hónapban, és ez az, amiért egy ponton majd meg kell hoznom egy döntést.”

000 facebook_banner.jpg

A Sauber az idei évre egy olyan autót adott pilótáinak, mellyel Pérez már meg tudta mutatni mire is képes valójában, így ha maradni szeretne a svájci istállónál, minden bizonnyal nem kell aggódnia 2013-as szerződését illetően.

„A Sauber egy fantasztikus csapat és remek munkát végeznek. Amikor ellátogatok a gyárba csupa motivált embert látok nap, mint nap, úgyhogy nem látok okot arra, hogy elhagyjam őket. Nagyon boldog vagyok a csapattal, és minden velük töltött idő nagyon kellemes. Úgy gondolom, a csapat képes lesz egy jó autót tervezni a következő évre, így nem látok különösebb okot arra, hogy távozzak tőlük. Nagyon jó helyen vagyok, a csapat remekül végzi a dolgát, és én nagyon boldog vagyok”  - nyilatkozott elégedetten a 22 esztendős tehetség.

FormaNet, Németh Dániel

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 sauber formula-1 sergio pérez