2012. aug 30.

F1 Whitmarsh: Csapatutasítás és dupla DRS is jöhet, de nem most

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh: Csapatutasítás és dupla DRS is jöhet, de nem most

Nemrégiben Jenson Button még arról beszélt, hogy amíg van esélye a világbajnoki címre, addig nem vállal támogató szerepet Lewis Hamilton mellett. A Belga Nagydíj előtt, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh azonban elismerte, amennyiben a bajnoki címért folytatott harc megkívánja Button segítségét, úgy azt kérni fogják tőle. Mindemellett a hírekkel ellentétben, a csapatfőnök kijelentette, a McLaren nem készült dupla DRS-sel a belga futamra.

martin whitmarsh hungaroring.JPG 

Martin Whitmarsh hangsúlyozta, hogy jelenleg még semmiféle korlátozás nincs a két pilóta egymás közötti küzdelmét illetően, de amennyiben a szezon későbbi szakaszában szükségesnek látják ezt meglépni, úgy az ajtó nyitva áll.

Button jelenleg a hetedik helyen áll a pilóták versenyében összesen 76 egységgel. Hamiltonhoz képes 41 pont a hátránya, míg a listavezető Fernando Alonsótól már 88 ponttal marad el.

A 2009-es világbajnok jelenlegi lemaradását leginkább annak köszönheti, hogy az év első szakaszában - az melbourne-i győzelmét követően - folyamatosan küzdött az autó beállításaival és a Pirelli gumik kezelésével.

„Eljöhet még az a pont (amikor Buttonnak támogatnia kell csapattársát), de még kilenc verseny van hátra, és futamonként 25 pontot lehet szerezni, így a dolgok gyorsan megváltozhatnak” – nyilatkozta Whitmarsh a Vodafone McLaren telefon konferenciáján.

„Mérlegelnünk kell, hogy mikor beszéljünk pilótáinkkal arról, hogy a másiknak támogatást nyújtsanak.”

A csapatfőnök határozottan kijelentette, hogy a Belga Nagydíjon minkét versenyzőjük azonos eséllyel indulhat a győzelemért, és még nem döntöttek arról, hogy melyik versenytől kezdve kérhetik Button támogatását, különösen azután, hogy a legutóbbi két nagydíjon Jenson jelentős javulást mutatott.

„Azt gondolom jó hír, hogy úgy mehetünk Spába, hogy minkét versenyzőnk megpróbálhatja megnyerni a futamot. Jenson néhány erős versenyt mutatott be a szünet előtt, és ő egy nagyon intelligens pilóta. Még néhány versenyhétvégének el kell telnie, mielőtt mérlegeljük a helyzetet. Jenson egy győztes pilóta. Ő és Lewis nagyon jó kapcsolatot ápol egymással, és ezen a hétvégén Jenson megpróbálja megverni Lewist.”

Whitmarsh arról is beszélt, hogy előzetes hírekkel ellentétben, a hétvégi belga versenyen a McLaren még nem veti be a dupla DRS-t, az azonban nem tartja kizártnak, hogy egy hasonló rendszert még idén használni fognak.

000 facebook_banner.jpg

„Nem kétséges, hogy a dupla DRS egy érdekes dolog, de azt gondolom, hogy több változat is lehetséges, ahogy azt már más csapatnál is láthattuk. Szóval nem feltétlenül fontos azt a rendszert követni, amit a Mercedes. Nem akarjuk bejelenteni, hogy mikor és hol fogjuk bevezetni. A holnapi gépátvitelen illetve a pályán az emberek látni fognak néhány változtatást a szárnyaknál. vagyis láthatnak majd új alkatrészeket, de a McLareneken a Belga Nagydíjon nem lesz dupla DRS.”

 

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren spa belga nagydíj martin whitmarsh formula-1 dupla DRS