2012. sze 06.

F1 Hamiltont összeboronálták a Mercedesszel, de az érintettek cáfolnak

írta: FormaNet
F1 Hamiltont összeboronálták a Mercedesszel, de az érintettek cáfolnak

Az utóbbi néhány hónapban a pilótapiac igencsak felélénkült. Többek között Felipe Massának, Michael Schumachernek és Lewis Hamiltonnak sincs még szerződése a 2013-as szezonra. Most az utóbbi versenyzőt hozták kapcsolatba a Mercedesszel, mint esetleges jövőbeli csapatával. A spekulációk  a 2008-as világbajnokot emelték középpontba, mégpedig egy  mercedeses szerződés kapcsán, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyére, aki továbbra sem hajlandó nyilatkozni a jövőjét illetően. A McLaren azonnal cáfolt, és biztos benne, hogy a brit még nem döntött jövőjéről.

lewis hamilton-hungaroring.JPG 

Az ex-csapatfőnök Eddie Jordan (aki jelenleg a BBC egyik tudósítója) azt állítja, hogy Lewis Hamilton a következő évre vonatkozóan már megegyezett a Mercedesszel, és ennek hivatalos formába öntése hamarosan megtörténik.

„Úgy vélem Hamilton és a Mercedes már meg is egyezett a személyes feltételekről, és a megállapodás már a küszöbön van. Azonban Lewis és a McLaren közötti tárgyalások még folytatódnak. Megtörténhet, hogy Lewis érkezik és Michael (Schumacher) távozik a Mercedes alakulattól” – idézték Jordant, aki számtalanszor tett bizonyságot bennfentes információkról, de legalább annyiszor mellé is lőtt nyilatkozataival.

Hamilton menedzsere, és a csapat nem sokkal Jordan állítását követően már cáfolta is a dolgot, és biztosítottak mindenkit afelől, hogy még semmiféle megállapodás nincs.

„Mi már rég letisztáztuk Hamilton menedzserével, hogy a sztori nem igaz” – nyilatkozott a McLaren szóvivője az Autosportnak.

A menedzser ugyanakkor azt sem tagadta, hogy folyamatosan nyitva tartják a szemüket és az összes lehetőséget szemügyre veszik a 2013 esztendőre, legyen szó a Ferrariról vagy akár a Mercedesről.

A Ferrari istálló Fernando Alonso miatt minden valószínűség szerint kiseik, hiszen egy esetleges Alonso-Hamilton felállással csak olajat öntenének a tűzre. A Mercedes egy másik lehetséges opció lenne, kérdés az, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, hogy dönt jövőjét illetően. Jordan szerint Schumacher most már végleg visszavonul, Hamilton pedig elhagyja a McLaren csapatot, a wokingiakhoz pedig talán Paul di Resta érkezhet. Többen a pénz miatt jósolják a brit távozását, ugyanis jelenleg úgy tűnik, hogy e miatt akadtak el a tárgyalások a két fél között. Ennek az az oka, hogy a wokingi alakulat pénzügyi helyzete nem engedheti meg, hogy Hamiltonnak akkora összeget adjanak, mint amekkorát ő kér.

000 facebook_banner.jpg

Továbbá, egyes lapértesülések szerint a csapat és a brit viszonya a közelmúltban továbbra sem javult, különösen a múlt hétvégi Belga Nagydíjon ezt tetézte, hogy Hamilton belső információkat szivárogtatott ki a riválisoknak. A Mercedesnél sem mondtak sokkal többet a pilótahelyzetről, de múlt héten ismételten bejelentették, hogy a pilótakérdést továbbra nem siettetik, sőt a Schumacherrel kapcsolatos döntést is csak  októberre ígérték. A Mercedes motorsport igazgatója Norbert Haug megszólalt az ügyben.

„Nincs határidő megszabva. Még várjuk az időpontot, amikor a megbeszéléseknek eredménye születik.”

A feltételezések és spekulációk tehát  kicsit sem csendesednek, tények azonban nincsenek. A kérdés továbbra is nyitott, ki fogja megindítani azt a bizonyos dominót, és jelenti be 2013-as szerződését. Hamilton, Massa, vagy akár Schumacher?

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 lewis hamilton formula-1