2012. sze 07.

F1 Ross Brawn: Michael tapasztalata bármely csapat számára nagy kincs

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn: Michael tapasztalata bármely csapat számára nagy kincs

Ross Brawn nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben Michael Schumacher a Mercedes csapat vezetőségénél fog szerepet kapni, ha végleg befejezi versenyzői pályafutását. A hétszeres világbajnok egyelőre nem hajlandó a jövőjéről beszélni, emiatt sok spekuláció látott napvilágot az utóbbi időben. A napokban Eddie Jordan, volt Formula-1-es csapatfőnök vélte biztosra, hogy Lewis Hamilton váltja a német pilótát a királykategória 2013-as idényében. A hétszeres világbajnok jövőjét firtató kérdésekre legkorábban, októberben kaphatunk végleges választ.

Schumacher irányítóként folytathatja.jpg

Ross Brawn nem zárja ki, hogy Michael Schumacher vezetői pályafutása után, a Mercedes csapatánál marad, és tapasztalatával fogja segíteni az Ezüst Nyilak fejlődését.

„Ez abszolút lehetséges" – mondta a Mercedes csapatfőnöke – "A terveinkben Michael szerepet játszhat a jövőben, de erről nem beszéltünk részletesen, mert jelenleg még nem vesszük szempontként figyelembe ezt a lehetőséget. Michaelnek nagy tapasztalata van az autósportban , és ez az ő döntése lesz, az biztos, hogy minden csapat számára nagy kincs lenne."

„Nem vagyok benne biztos, hogy napról-napra kötelezettséget szeretne vállalni, ahogyan közülünk néhányan teszik, de szeretne maradni és részt venni ebben. Szereti a sportot, szeret versenyezni, szereti fejleszteni az autót, és látni, hogy hogyan dolgozik a csapat."

„Biztos vagyok benne, hogy megmarad az érdeklődése a sport iránt, és el fog jönni egy nap, és remélem, hogy velünk fog maradni."

„Nem gondolom, hogy egyedül hozná meg (a döntést). Nekünk együtt kell megtalálnunk a megoldást. Nem akarok igazán belefolyni a részletekbe, de nem csak Michael döntése az, hogy itt maradjon, és nem is csak a mi egyéni döntésünk. Ez egy közös döntés lehet."

A Mercedes csapatfőnöke szerint, Schumacher még mindig nagy kedvel versenyez, amit Belgiumban is láthattunk. A 2014-es motorok bevezetésénél, pedig hatalmas szükség lesz a hétszeres világbajnok tapasztalataira, az autók beállítása terén.

"Azt hiszem, Michaelnek sok lehetősége van. Főleg miután láttuk a versenyzését Spa-ban, nagyon jó teljesítményt nyújtott, de talán az autó nem volt olyan erős, mint amennyire akartuk."

000 facebook_banner.jpg

"Sok jó teljesítményt mutatott be ebben az évben, és nagyon örülök Michael teljesítményének, főleg a technikai kihívások miatt, amelyekkel szembesülni fogunk, különösen 2014-ben. Ha valakinek, akkor Michaelnek a tapasztalata óriási előnyt fog jelenteni bármely csapatnak, de remélem, hogy a mi csapatunknak" – zárta gondolatát Ross Brawn.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 formula1 ross brawn