2012. sze 08.

F1 Whitmarsh: Hamilton tudja, hogy a McLarennél van a legjobb helye

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh: Hamilton tudja, hogy a McLarennél van a legjobb helye

Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatban a nyári szünet előtt Martin Whitmarsh csapatfőnök még arról beszélt, hogy a hosszú szünetben megtörténhet a megegyezés. Ehhez képest jelenleg továbbra is csak spekulációk és pletykák látnak napvilágot arról, hogy vajon miért húzódik a 2008-as világbajnok szerződéshosszabbítása. Azt mindenesetre a csapatfőnök sem tagadta, hogy nem csupán arról van szó, hogy Lewis meg szeretné tartani trófeáit. Whitmarsh azonban továbbra is nyugodt, mert véleménye szerint Hamilton jól tudja, hogy a McLaren a legjobb hely számára.

Hamilton még esélyt lát a két címre.JPG 

Martin, amikor legutóbb erről beszéltünk - a nyári szünet előtt -, akkor  azt mondta, hogy Lewis szerződése lehet, hogy megoldódik abban az öthetes szünetben. Jelenleg már a szünet utáni második versenyhétvégénél járunk, és még nincs aláírt szerződés, csak egyre több pletyka. Mi a helyzet?

Martin Whitmarsh: Még rendezetlen az ügy. Ennyit tudok mondani. Az emberek olykor spekulálnak, ami szórakoztató, de nem hinném, hogy ez bármire is befolyással lenne.  Itt és most valóban nem szeretném, hogy Lewis erre a kérdésre koncentráljon, ezért a héten nem beszéltem vele üzleti dolgokról. Azt szeretném, hogy vasárnap az első két helyen fejezzük be a versenyt, szóval nem hiszem, hogy most kell beszélgetnünk a jövőről. A bajnokság szempontjából túlságosan is fontos, hogy Lewis egy erős eredményt érjen el. Ez most a prioritás. Ez a legelső dolog, ami fontos!

Hol vannak még problémák?

MW: Azt hiszem, ez csak annyi, hogy jobb, ha csak a versenyzésre összpontosítunk. Lewisnál már volt egy olyan időszak, amikor személyes problémái voltak, és mi akkor nagy nyomást helyeztünk rá, ami valószínűleg nem volt egy megfelelő dolog.

Az a szóbeszéd járja, hogy Lewisnak nem tetszik, hogy a McLaren nem engedélyezi számára egy saját márka kialakítását. Lewis az Egyesült Államokban képzeli el jövőjét, és egy saját márka valóban segítene neki mind a személyét illetően, mind pedig gazdaságilag…

MW: Azt hiszem, Lewis ki fogja építeni saját márkáját, és nincs is ezzel semmi gond. Örülünk neki. De ő elsősorban egy versenyző, és a márkaépítésének legjobb módja, ha azon dolgozik, hogy vasárnap megnyerje a versenyt, majd két hét múlva ismét, és így tovább. Az első és legfontosabb dolog, hogy Lewis Hamilton egy világszínvonalú sportoló és versenyző - és ez az, amivel ki tudja építeni saját márkáját.

Volt egy olyan kérdés, hogy Lewis meg szeretné tartani saját trófeáit. Ez valóban téma, vagy csak figyelemelterelés a nagyobb kérdésekről?

MW: Nos, azt hiszem, a trófea egy személyes dolog, és megértem őt. De igen, az egyik kérdés a trófea, ami szerintem végül meg is oldódik majd.

Szóval a trófea probléma csak a valós problémák előszobája?

MW: Lewist és csapatát nagyon érdekli a Hamilton márka, és ha mindeközben semmi olyan nem történik, ami megzavarhatja őt a versenyzésben, akkor ebben a tekintetben is száz százalékosan támogatjuk őt. Nincsenek ellentmondásos céljaink, hiszen ebben a pillanatban azt hiszem mindannyiunknak arra kell összpontosítanunk, hogy megnyerje a versenyt. A jövő héten leülünk és átbeszéljük a vitás kérdéseket.

000 facebook_banner.jpg

És mi a helyzet azzal a pletykával, hogy Lewis elhagyja a McLarent, és a Mercedeshez igazol?

MW: Személy szerint ezt kétlem.

Miért?

MW: Mert tudja, hogy a McLarennél van a legjobb helye. Azt hiszem, ezeket a dolgokat csak a média gerjeszti.

Valóban csak ennyi?

MW: Igen.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 szerződés mclaren lewis hamilton martin whitmarsh formula-1