2012. sze 10.

F1 Vettel: Tavaly talán nekem is panaszkodnom kellett volna

írta: FormaNet
F1 Vettel: Tavaly talán nekem is panaszkodnom kellett volna

A tavalyi Olasz Nagydíj futamgyőztesének, Sebastian Vettelnek most meggyűlt a baja a monzai pályával. Autójából nem csak hiányzott a győzelemhez szükséges sebesség, de megbízhatósági probléma miatt végül nem is láthatta meg a kockás zászlót. Vettel a negyedik helyre esett vissza a bajnoki küzdelemben, és jelenleg 39 pontos hátrányban van a listavezető Fernando Alonsóhoz képest. A címvédő emiatt nem aggódik túlzottan, hiszen számítottak arra, hogy Monza nem lesz a Red Bull pályája, viszont a versenyen kapott boxutca-áthajtásos büntetése miatt kissé bosszús.

sebastian vettel - monza.JPG 

Sebastian, kezdjük a végén. Miért estél ki?

Sebastian Vettel: A generátor miatt

Ugyanaz a probléma volt, mint szombat reggel?

SV: Igen.

Csapattársaddal együtt mindketten feladtátok a versenyt. Nem bizonytalanítanak el ezek a megbízhatósági problémák?

SV: Ennek semmi köze a bizonytalansághoz. Ha befejezed a versenyt, ha nem, ez teljesen másról szól. Azt hiszem nyilvánvaló volt, hogy az egyenesekben voltak hiányosságaink. Nem voltunk elég gyorsak, ezt már a számokból is tudtuk. Azt terveztünk, hogy annyi pontot gyűjtünk, amennyit csak tudunk. Ez sajnos a végén nem jött össze a megbízhatósági problémák miatt.

Kaptál egy áthajtásos büntetést, amiért Fernando Alonsót lekényszerítetted a pályáról. Szerinted indokolt volt? Tavaly Alonso ugyanezért nem kapott büntetést…

SV: Nyilván nekem is panaszkodnom kellett volna tavaly, mint ahogy ő most tette. Az biztos, hogy csalódott voltam, mert sokba került ez nekem, de ez már megtörtént. Ahogy mondtam, én tavaly nem panaszkodtam e miatt, és a jövőben sem fogok. Én nem így intézem a dolgokat.

Végül kénytelen voltál átadni a pozíciódat…

SV: Nos, egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Próbáltam védekezni, de végül fel kellett adnom, mert - mindenki láthatta - egyszerűen nem volt meg a tempónk.

Mennyi ideig tart, hogy túl tedd magad a csalódáson?

SV: Máris túl vagyok rajta.

Milyen volt számodra a verseny kezdete? Úgy érezted, hogy minden rendben van az autóval?

SV: Nem egészen. Voltak kuplung problémáim, ezért nem sikerült úgy az első kanyar, ahogy azt elterveztem. De legalább védeni tudtam a pozíciómat, és nem sokkal azután még át tudtam hámozni magam Michael Schumacheren. Ezen a ponton még jól éreztem magam a kocsiban. Tudtuk, hogy nem tudunk az élre törni a start után, és a helyzet a verseny során sem fog javulni, így összességében azt mondanám, hogy a verseny ezen szakaszában a lehető legtöbbet hoztuk ki a helyzetből. A tempónk jó volt még úgy is, hogy nem volt meg a kellő sebességünk.

000 facebook_banner.jpg

Szóval, mi a következő lépés?

SV: Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk. Tudjuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak az olyan pályákon, mint Monza, de egyáltalán nincs okunk arra, hogy depresszióba essünk. Eddig is láthattuk, hogy mi minden történhet egy futam alatt, így azt mondanám, hogy a bajnoki címre továbbra is kiváló esélyeink vannak. Drukkolunk, hogy Szingapúrban minden összejöjjön.

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

forma1 formula1 monza sebastian vettel olasz nagydíj