2012. sze 11.

F1 Massának már evidens a csapatsorrend, Button még harcol

írta: FormaNet
F1 Massának már evidens a csapatsorrend, Button még harcol

Felipe Massa már hetekkel ezelőtt is jelezte, hogy kész segíteni csapattársát a bajnoki küzdelemben, így az Olasz Nagydíjon valószínűleg senkit sem lepett meg, amikor a brazil lemondott a dobogós helyezésről Fernando Alonso javára. Massa a továbbiakban is száz százalékban támogatja a listavezető spanyolt, mindeközben a McLaren Mercedesnél Jenson Button máshogy közelíti meg a dolgokat, és bár monzai nullázásával ismét messze került a vb címtől, ennek ellenére nem hajlandó fejet hajtani egy esetleges csapatsorrend előtt.

ferrari - monza.jpg 

Spában aratott futamgyőzelmét követően Jenson Button műszaki hiba miatt feladni kényszerült az Olasz Nagydíjat, így jelenleg 78 pontos hátránya van a bajnokság éllovasához, Fernando Alonsóhoz képest. Ezzel szemben csapattársa, Lewis Hamilton a pontverseny második helyén áll, 37 egységgel lemaradva spanyol riválisától. Button ugyan elismerte, hogy világbajnoki reményei egyre távolabbinak tűnnek, ugyanakkor azt is határozottan kijelentette, hogy a versenyzéshez való hozzáállása továbbra sem fog megváltozni.

„Ez a bajnokság számomra már nagyon nehéz lesz, de semmi sem fog megváltozni. Még mindig versenyben vagyok, és minden versenyt megpróbálok megnyerni, mert nagyon különleges érzés megnyerni egy nagydíjat.”

A Ferrari hierarchiájában Felipe Massa nem titkoltan immár a másodszámú pilóta szerepét tölti be, hiszen a brazil 47 ponttal jelenleg 10. a bajnoki összetettben, miközben csapattársa már 179 pontot gyűjtött. Monzában Felipe könnyedén átadta helyét spanyol kollégájának, annak érdekében, hogy maximalizálják a bajnoki esélyeket.

„A csapatért dolgoztam, és próbáltam segíteni Fernandót, mert a jelenlegi helyzetben ennek így kell történnie. Én eddig is megtettem, ha szükség volt rá, és ezt fogom tenni a jövőben is” – jelentette ki a brazil pilóta, aki hozzáállása miatt természetesen dicséretet kapott a Ferrari csapatfőnökétől, Stefano Domenicalitól.

„Felipe remek csapatjátékosnak bizonyult. Eddig is tudtuk, hogy ő egy olyan versenyző, aki képes az első helyért küzdeni, és a Ferrariért dolgozik, és azért, hogy együtt elérjük a kitűzött céljainkat.”

000 facebook_banner.jpg

Sokak szerint, ha Massa a hátralévő versenyeken is lépést tud tartani az élmenőkkel, és a legutóbbi versenyhétvégéhez hasonlóan sikerül 2-es számú pilótaként bizonyítania, elképzelhető, hogy 2013-ra sem változik majd a maranellóiak pilótafelállása. Maga az érintett, ugyanakkor még nem vont le ilyen messzemenő következtetéseket ebből a versenyből.

„Nem tudom, hogy ez a verseny mit változtatott a jövőmet illetően, de a legfontosabb dolog most mindenképpen az, hogy csapatként dolgozzunk tovább, és megpróbáljam a lehető legjobbat nyújtani a csapat számára.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren csapatsorrend formula-1 olasz nagydíj