2012. sze 12.

F1 McLaren: Nincs B terv Hamilton helyére

írta: FormaNet
F1 McLaren: Nincs B terv Hamilton helyére

A McLaren továbbra is ragaszkodik azon kijelentéséhez, hogy még mindig nem foglalkoztak azzal, ki venné át Lewis Hamilton helyét a csapatnál, amennyiben a brit esetlegesen átigazolna a gyári Mercedes istállóhoz.

martin whitmarsh - lewis hamilton.JPG 

A McLaren képviselői, és Lewis Hamilton menedzsmentje között jelenleg még folyamatban vannak a tárgyalások a brit versenyző  2013-as szerződésének feltételeiről, miközben Hamilton esetleges távozásáról, csapatváltásáról már megindultak a spekulációk. A wokigni gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban továbbra is kitart amellett, hogy a jelenlegi pilótafelállással tervezik a következő évet, ezért „B” terven nem is gondolkodnak.

Nem gondolkoztam még „B” variáción. Azt szeretnénk, ha Lewis maradna és azt, hogy maradni akarjon. Úgy gondolom, hogy jelenleg vannak olyan dolgok, melyek nagyobb prioritást élveznek. Pillanatnyilag a világbajnokság megnyerésére kell összpontosítanunk és ebbe kell fektetnünk energiáinkat. Ilyen például, hogy gyorsabbá, jobbá tegyük az autónkat, vagy más olyan tényezők, melyekkel kiküszöböljük a hibákat, és csak ezután jönnek a pilótakérdések” – nyilatkozta az Autosportnak Whitmarsh.

„Helyes vagy nem, de egyelőre nem volt energiám ezzel foglalkozni (pilótakérdés)” - tett egy kissé hihetetlen kijelentést a csapatfőnök, aki egyáltalán nincs meglepve, hogy Hamilton menedzsmentje felvette a kapcsolatot a rivális csapatokkal is, sőt Whitmarsh szerint az lett volna meglepetés, ha ez nem történt volna meg.

000 facebook_banner.jpg

„Ez egy kicsi paddock, és Lewis menedzsmentje biztos, hogy igyekszik mindent gondosan átlátni, jobban, mint ahogy azt el tudnád képzelni, szóval nem vagyok meglepve. Van már némi tapasztalatom arról, hogy mik történnek itt.”

Amikor arról kérdezték, hogy mi a véleménye a korábbi csapatfőnök Eddie Jordan kijelentéséről, melyben állította, hogy Hamilton már aláírta Mercedeshez, Whitmarsh, így felelt: „Nem gondolom, hogy valós információ, inkább csak fantáziálás az egész."

 

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 szerződés mclaren lewis hamilton formula-1