2012. sze 13.

F1 A Force India mindkét versenyzőjéhez ragaszkodik

írta: FormaNet
F1 A Force India mindkét versenyzőjéhez ragaszkodik

A jövő évi pilótafelállásokkal kapcsolatos spekulációkban a Force India mindkét versenyzőjének, Paul di Restának és Nico Hülkenbergnek a neve is felvetődött akár a Mercedesnél, a McLarennél, sőt még a Ferrarinál is egy estlegesen megüresedett hely betöltésére. A csapat vezetője, Vijay Mallya azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nem kell foglalkozni ezekkel a találgatásokkal, és reméli, hogy alakulata  jövőre is ezzel a párossal szállhat harcba a bajnoki pontokért.

force india.JPG 

Talán a Force India Mercedes motorjai, illetve tesztpilótájuk, a Ferrari Akadémia tanonca, Jules Bianchi az oka annak, hogy a csapat versenyzőinek neve az utóbbi időkben szinte mindegyik nagy csapatnál felmerült. A csapat vezetője, Vijay Mallya azonban egyértelművé tette, hogy semmilyen tárgyalások nem folynak a háttérben, és szeretné, ha 2013-ban változatlan pilótafelállással folytatnák a munkát.

„Már megerősítettem, hogy minkét versenyzőnket szeretnénk megtartani. Azt teszem, amit tennem kell, továbbra is megtartani versenyzőinket. Ellentétben a spekulációkkal, senki nem keresett meg. Az a tény, hogy a nevünket emlegetik, csak megerősíti bennünk a hitet és bizalmat, hogy nem vagyunk rossz helyzetben” – jelentette ki a csapatfőnök a SPEED.com-nak.

Nico Hülkenberg hízelgőnek találja, hogy nagyobb csapatokkal hozzák összefüggésbe, ugyanakkor nem veszi komolyan ezeket a híreket.

000 facebook_banner.jpg

„Pozitív dolog, ha ezekkel a csapatokkal hoznak kapcsolatba, hiszen ez azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk. De semmi több nincs ebben. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és még hét nagydíj hátravan, így a hangsúly most a maximális teljesítményen van.”

„Az évnek ezen szakaszában igencsak jellemző a sok pletyka és spekuláció, és azt hiszem mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy miként működik ez. Csak hátra kell dőlnünk, pihenni és nevetni rajtuk.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 force india paul di resta formula-1 nico hülkenberg