2012. sze 14.

F1 Eric Boullier: Grosjean erősebben fog visszatérni az eltiltása után!

írta: FormaNet
F1 Eric Boullier: Grosjean erősebben fog visszatérni az eltiltása után!

Romain Grosjean a paddockból nézhette végig az Olasz Nagydíjat, miután Belgiumban  kiszorította a pályáról Lewis Hamiltont, melynek következtében tömegbaleset alakult ki a rajt utáni első kanyarban. A francia pilótát kemény büntetéssel sújtották a stewardok, Monzában nem állhatott rajthoz, és jelentős pénzbírságot kellett fizetnie. Eric Boullier szerint a fiatal versenyző tanult az esetből, és nagyon erős teljesítménnyel fog visszatérni.

Grosjean visszatér.jpg

Romain Grosjean az elmúlt évek legnagyobb rajtbalesetét idézte elő, miután Spában ráhúzta autóját Lewis Hamilton McLaren Mercedesére, aminek következtében nem csak saját, és a brit versenyét tette tönkre, de Fernando Alonso és Sergio Pérez is áldozatul esett manőverének. Az FIA kemény büntetést szabott ki, melynek értelmében, Monzában nem versenyezhetett a francia pilóta. A Lotus istálló, fellebbezést sem nyújtott be az ítélet ellen, így Jerome d' Ambrosio helyettesítette a fiatal pilótát Olaszországban.

Az estone-i csapatnak nem volt esélye a dobogós helyezésekért küzdenie, hiszen nagyon szenvedtek a pokoli gyors olasz aszfaltcsíkon (mint szinte az összes Renault motort használó istálló), márpedig Monzában kulcsfontosságú a sebesség, és háttérbe kerül a leszorítóerő. Talán mégis megfontolhatta volna az egyéni fejlesztésű szuper DRS bevetését az estone-i alakulat, amely nyilvánvalóan az időmérő edzésen hozta volna a legtöbb előnyt a Lotusnak.

Kimi Räikkonen az 5. helyen ért célba, ami az autó monzai lehetőségeit tekintve kiváló teljesítmény. A Romain Grosjeant helyettesítő Jerome D'Ambrosio a 13. helyezést tudta elérni, ami elsőre nem hangzik jól, de egy beugró pilótától, aki alig ült ebben az autóban (egy napot tesztelhetett májusban Mugellóban), az Olasz Nagydíj előtt, ennél többen nem igen várhatott senki.

A Lotus számára, egy nagyon nehéz versenyhétvége után tér vissza Romain Grosjean. Eric Boullier, az estone-i alakulat csapatfőnöke szerint, a francia pilóta tanult az esetből, és erősebb teljesítményt fog produkálni, mint eddig.

„Nagyon sokat beszélgettünk erről" – mondta Boullier

"Bizonyos tekintetben ez ( a büntetés) volt a legjobb a számára. Mikor visszatér, más sebességet fog diktálni, azt gondolom erősebb lesz. Sokkal jobban fog hinni magában, átgondolja és megoldja a feladatait, sokkal jobban fog teljesíteni."

A Lotus F1 Team csapatfőnöke, Jerome D'Ambrosio teljesítményére is kitért nyilatkozatában.

„Azt gondolom, nagyon megbízható volt. Az egy kicsit csalódást kelthet a számára, hogy eredményben ez nem mutatkozott meg, de ha az adatokat nézzük, akkor egy nagyon jó hétvégét épített fel."

000 facebook_banner.jpg

„A verseny korai szakaszában elvesztette a KERS-t, amely komoly veszteséget okozott a köridőkben. Ha a tempóját nézzük, nagyon sok előtte haladóval harcolt, és ha szem előtt tartjuk, hogy 10 hónapja nem versenyzett, akkor beláthatjuk, hogy lenyűgöző munkát végzett" – fejezte be gondolatát Eric Boullier

Romain Grosjean erős teljesítményére szüksége is lesz az alakulatnak, hiszen a Lotus csapata továbbra is versenyben van - matematikailag mindenképpen - mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címért.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

lotus forma1 formula1 eric boullier romain grosjean